Αν και πολλοί άνθρωποι φαίνεται να τα πηγαίνουν άψογα ειδικά μπροστά σε φίλους και γνωστούς, αν παρατηρήσετε ότι η συμπεριφορά του συντρόφου σας αλλάζει όταν είστε μόνοι σας, τότε η σχέση σας μάλλον δεν διανύει και την καλύτερη φάση. Ειδικά στην περίπτωση που είναι αρκετά απόμακρος, τότε πιθανότατα να μην αισθάνεται όπως και πριν. Άλλες ενδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι μάλλον η σχέση φτάνει στο τέλος της είναι οι εξής:

  1. Είναι πιο ενοχλημένος

Υπάρχουν πραγματικά εκατομμύρια λόγοι που εξηγούν την ενόχληση ή τα νεύρα του συντρόφου σας. Ωστόσο, αν παρατηρείτε ότι έχει την τάση να ενοχλείται παραπάνω από το συνηθισμένο και ειδικά με πράγματα που κάνετε εσείς, τότε πιθανότατα κάτι πάει λάθος, αφού η νευρικότητα αποτελεί υποκατηγορία του θυμού.

  1. Αδιαφορεί ακόμα και να διαφωνήσει

Από την άλλη πλευρά, αν η σύντροφός σας αρχίσει να απομακρύνεται από εσάς μπορεί να μην παραπονιέται για τίποτα και να μην έχει καν την διάθεση να διαφωνήσει μαζί σας. Αυτό το άκρο είναι εξίσου κακό, μιας και αποδεικνύει ότι έχει χαθεί η συναισθηματική σύνδεση ανάμεσά σας και μπορεί ακόμα να αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε μια σχέση άκρως «επαγγελματική».

  1. Δεν είναι τρυφερός

Κάθε σχέση περνά από δύσκολες φάσεις, αν όμως διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι καθόλου τρυφερός απέναντί σας, τότε μάλλον το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Παράλληλα αν η αίσθηση της οικειότητας ανάμεσά σας έχει μειωθεί σημαντικά, μάλλον θα πρέπει να συζητήσετε μαζί του και να του εκφράσετε τις ανησυχίες σας.

  1. Δεν σας αφιερώνει χρόνο

Όλοι ξέρουμε ότι ακόμα και αν το πρόγραμμά μας είναι πιεσμένο, μπορούμε πάντα να βρούμε λίγο χρόνο για να το αφιερώσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν λοιπόν, η σύντροφό σας ξαφνικά δεν σας αφιερώνει καθόλου χρόνο ή αν ακόμα μειωθεί σταδιακά ο χρόνος που περνάτε μαζί, τότε είναι πιθανό να έχετε απομακρυνθεί συναισθηματικά.

  1. Δεν σας ακούει

Η πίεση της ημέρας μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερη κούραση στον σύντροφό σας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος σε όσα του λέτε. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ότι δεν ενδιαφέρεται για όσα του λέτε, ότι δεν απαντάει στις συζητήσεις, καταλήγοντας να κάνετε μονόλογο, τότε μάλλον το ενδιαφέρον του προς εσάς έχει χαθεί.