Είναι φυσικά το πιο περήφανο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και έχει ισχυρές απόψεις για τον εαυτό του και για την πολιτική του οπτική. Δε διαπραγματεύεται εύκολα τα πιστεύω του.

Ευαισθησίες

Κι όμως είναι ευαίσθητος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το αφήνει να φανεί. Ξέρει να το κρύβει καλά. Του αρέσει να τον επαινούν και να τον κολακεύουν κι ο εγωισμός του απαιτεί σεβασμό και λατρεία. Η υπερηφάνεια του τον κάνει εγωκεντρικό, αλλά η ζεστασιά που κρύβει στην καρδιά του τον κρατάει υπό έλεγχο.

Εάν το ακροατήριο ενός Λέοντα, δηλαδή οι φίλοι του, δεν του προσφέρουν την απαιτούμενη εκτίμηση, είναι πολύ υπερήφανος να την ζητήσει. Θα υποφέρει ο εγωισμός του, αλλά δε θα επιτρέψει να το καταλάβει ποτέ κανείς. Το μυστικό του είναι ότι έχει την ανάγκη να νοιώθει χρήσιμος και να τον θαυμάζουν.

Το κακό που έχει Λέων είναι ότι ζητά την επιβεβαίωση από τους άλλους και δεν τη λαμβάνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η διάθεσή του μεταβάλλεται πάρα πολύ εύκολα καθώς εξαρτάται από τους άλλους σε μεγάλο βαθμό.

Γιατί κρύβει την ευαίσθητη πλευρά του;

Μα είναι πασιφανές. Αν φανεί η ευαισθησία του θα νιώθει ότι είναι αρκετά εκτεθειμένος ο εγωισμός του και είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να του συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση άλλωστε το θέμα γίνεται σοβαρό όταν κάποιος αναγνωρίσει ότι είναι ευαίσθητος.

Μάλλον θα το αρνηθεί επί τόπου και θα αλλάξει το θέμα της συζήτησης. Θέλει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν κυνικό ρεαλιστή αυτάρκη άνθρωπο. Πάντως το ότι στις σχέσεις του είναι πολύ παθιασμένος και τα δίνει όλα δεν είναι ένδειξη απουσίας συναισθημάτων.