Ο Υδροχόος είναι ο τυπικό;ς ανεξάρτητος αυτάρκης φίλος που θα έχουμε πάντα κοντά μας. Είναι της άποψης ότι καλό είναι να παρεμβαίνει κανείς σε ορισμένα θέματα αλλά όχι σε εκείνα που δεν τον επηρεάζουν.

Αντιθέσεις

Η ανεξαρτησία του και η αυτάρκειά του έρχεται σε αντίθεση με το ότι είναι πολύ κοινωνικός και έχει αρκετούς φίλους. Αν προσπαθήσεις να τον περιορίσεις ή να του επιβάλεις όρια, θα φύγει τρέχοντας. Χρειάζονται τη μοναξιά, επειδή έτσι νοιώθουν ελεύθεροι. Η ανεξαρτησία δεν είναι μια απλή επιθυμία για αυτούς, είναι αναγκαία για την ψυχική τους ηρεμία.

Οι Υδροχόοι είναι ζώδιο του Αέρα, και ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν το μυαλό τους σε κάθε ευκαιρία. Εάν δεν υπάρχει πνευματική διέγερση, βαριούνται και στερούνται κίνητρο για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κάποτε θα εκφραστεί με σχετικά απότομο τρόπο με αποτέλεσμα να θεωρήσει κανείς ότι έχει προσωπικά μαζί του ο Υδροχόος. Ωστόσο, είναι αυτός που δίνει οραματισμό στον Υδροχόο. Γι αυτό οι Υδροχόοι είναι σε θέση να αντιληφθούν το μέλλον και ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν πέντε ή δέκα χρόνια από τώρα.

Αρετές και χαρακτηριστικά

Είναι κατά βάση φιλόσοφοι, στοχαστές και αρκετά προοδευτικοί και ανθρωπιστές. Αισθάνονται καλά σε μια ομάδα ή μια κοινότητα, και προσπαθούν συνεχώς να προστατέψουν άλλους ανθρώπους.

Μην κάνεις τον λάθος παρ’ όλα αυτά είτε αν είσαι φίλος του, είτε αν είσαι σύντροφός του και τον βάλεις σε μια διαδικασία περιορισμού. Να είσαι σίγουρος πως θα απομακρυνθεί από εσένα.

Λόγω της επιθυμίας για ελευθερία και ισότητα για όλους, θα προσπαθήσει πάντα να εξασφαλίσει την ελευθερία του λόγου και της κίνησης.

Οι  Υδροχόοι έχουν τη φήμη ότι είναι ψυχρά άτομα, αλλά αυτό είναι μόνο ο αμυντικός μηχανισμός τους ενάντια στην πρόωρη οικειότητα. Όταν εμπιστεύονται τους άλλους εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς φόβο και δημιουργούν εξαιρετικές σχέσεις και φιλίες.