Ο Λέων είναι ένα από τα πιο εγωκεντρικά και αλαζονικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν έχει ανασφάλειες και άγχη με αποτέλεσμα να κρύβει συχνά αυτά που νιώθει.

Τι του αρέσει;

Λατρεύει την εναλλαγή καταστάσεων, του αρέσει οτιδήποτε νέο ή παράξενο. Απεχθάνεται τη ρουτίνα, αλλά αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, απλά θα βρει τον τρόπο και δημιουργήσει το δικό του σενάριο για να ανταπεξέλθει.

Του αρέσει να βγάζει και ο ίδιος τον εαυτό του από τη ρουτίνα γεγονός που τον κάνει επιρρεπή στο να δημιουργεί νέες καταστάσεις από το πουθενά, μόνο και μόνο για να κρατήσει το ζωηρό του πνεύμα σε εγρήγορση.

Λόγω ότι είναι φιλόδοξος μπορεί και ξεπερνάει οποιοδήποτε αίσθημα αποτυχίας κι οποιαδήποτε σειρά από ατυχή γεγονότα, βρίσκοντας πάντα λύσεις ακόμη και στα πιο δυσεπίλυτα προβλήματα.

Δεν του αρέσουν οι άνθρωποι που κλαίγονται και δεν προσπαθούν καν. Μισεί την αποτυχία, επειδή θα πληγωθεί η υπερηφάνεια του, γι αυτό θα κάνει το παν για να πάρει εκ νέου την κατάσταση στα χέρια του και να διορθώσει τα πράγματα. Είναι μεν ισχυρογνώμων, αλλά κατανοεί και αποδέχεται τη γνώμη των άλλων.

Ο Λέων θα μπορούσε εύκολα να έρθει σε σύγκρουση με άλλα άτομα που έχουν ισχυρό χαρακτήρα και δεν δέχονται τις εντολές του. Δεν τα πάει καλά με αυτούς που προσπαθούν να του επιβάλουν τις πεποιθήσεις τους. Γενικά, αν κάποιος απειλήσει τα όρια του βασιλείου του θα αντιδράσει με επιθετικό τρόπο για να προστατεύσει τα κεκτημένα του.

Μη βλέπεις που παριστάνει τον κυνικό και τον ρεαλισμό. Ο Λέων είναι υπερβολικά ευαίσθητος, αλλά ξέρει να το κρύβει καλά επειδή δε θέλει να τον θεωρήσεις δεδομένο. Του αρέσει να τον επαινούν και να τον κολακεύουν κι ο εγωισμός του απαιτεί σεβασμό και λατρεία. Η υπερηφάνεια του τον κάνει εγωκεντρικό, αλλά η ζεστασιά που κρύβει στην καρδιά του τον κρατάει υπό έλεγχο.