Η σχέση στην αρχή φαντάζει κάτι το ρομαντικό, κάτι το ουσιαστικό. Είναι εν ολίγοις κάτι το «τέλειο». Όμως ξέρουμε και οι ίδιοι ότι παρ’ όλα αυτά στην αρχή βλέπουμε τα αρνητικά και γυρνάμε το κεφάλι από την άλλη πηγαίνοντας στο στάδιο της άρνησης.

Προβλήματα

Είναι συχνά δύσκολο να εντοπίζετε δυνητικά προβλήματα σχέσεων όταν βρίσκεστε στην αρχή μιας νέας αγάπης. Μπορεί να εντοπίσετε ακόμη ένα δύο πράγματα που δε σας αρέσουν, αλλά δε νοιάζεστε γιατί περνάτε πολύ καλά και προτιμάτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι όλα είναι άψογα.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αγνοήσετε τα πρόωρα προβλήματα της σχέσης, ειδικά επειδή πολλά έχουν έναν τρόπο να επιδεινώνονται με τον χρόνο. Έτσι κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη.

Εάν παρατηρήσετε κάτι που φαίνεται παράξενο ή όχι ωραίο- ίσως ο σύντροφός σας ελέγχει, ή αδιαφορεί μες στη μέρα – μην το αρνηθείτε για να μην αντιμετωπίσετε την αλήθεια.

Παρατηρήσεις

«Όλοι δείχνουν συνήθως την καλύτερη συμπεριφορά τους στην αρχή μιας σχέσης», λέει η εμπειρογνώμονας σχέσεων από την Καλιφόρνια Dr. Alisa Ruby Bash, PsyD.

«Όποια και αν είναι τα προβλήματα ή οι διαφορές που εμφανίζονται από νωρίς, θυμηθείτε ότι θα επιδεινωθούν. Όποιες και αν είναι οι συμπεριφορές που μπορεί να είναι ένα ζήτημα για εσάς, προσπαθήστε να φανταστείτε ότι αυτές θα αυξηθούν και αναρωτηθείτε αν θα το αντέχατε αυτό».

Μπορείτε να δώσετε στον σύντροφό σας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να δουλέψετε τα συγκεκριμένα θέματα. «Ίσως μπορεί να ελεγχθεί η αρνητική συμπεριφορά», λέει ο Δρ Μπασ. «Αλλά, σε περιπτώσεις όπου … υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες από την αρχή, ίσως είναι καλύτερο να χωρίσετε και να προχωρήσετε, επειδή αυτό δεν πρόκειται να βελτιωθεί».