Υλικά:

1 κουτάκι μπύρα
1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κολοκυθάκια, μεγάλα, τεμαχισμένα σε ροδέλες
2κ.σ. κέτσαπ
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι

Διαδικασία:

1.Κόψτε από τα κολοκυθάκια τις άκρες τους, πάνω και κάτω και τα κόβετε σε ροδέλες.
2.Τα πλένετε και τα αλατίζετε. Αφήστε τα, έπειτα, να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.
3. Ετοιμάστε το κουρκούτι, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κέτσαπ και σιγά – σιγά την μπύρα. Ανακατέψτε με το πιρούνι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρά πηκτός χυλός.
4.Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι και αφού βουτήξετε μία – μία τις ροδέλες στο χυλό, βάλτε τις στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Αφήνετε κάθε πλευρά περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5.Μόλις ετοιμαστούν οι ροδέλες σας, τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλλουν το περιττό λάδι.