Για τρεις βραδιές -17, 18 και 19 Μαρτίου-, νοσταλγοί του παρελθόντος μπορούν να διανυκτερεύσουν μέσα στη Lucy the Elephant, στην Jersey Shore στις ΗΠΑ.

Η «αθάνατη» Λούσι

Οι κρατήσεις μέσω Airbnb είναι ανοικτές από την Πέμπτη, και η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι τα έσοδα καθώς και μια δωρεά θα δοθούν στην επιτροπή «Save Lucy Committee» για να διατηρείται σε φόρμα η Λούσι, η οποία άντεξε κυκλώνες και καταιγίδες και εορτάζει τα 138α γενέθλιά της.

Το πλούσιο εσωτερικό

Η «ελεφαντίνα είναι το δωμάτιο» αναφέρει η πλατφόρμα. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με γλυπτά, πορσελάνες και φρέσκα λουλούδια που παραπέμπουν στη Βικτωριανή περίοδο όταν Βρετανοί τουρίστες διέσχιζαν τον Ατλαντικό για να κάνουν ηλιοθεραπεία στις ακρογιαλιές του Νιου Τζέρσεϊ. Πλατφόρμα στην πλάτη της Λούσι δίνει τη δυνατότητα απόλαυσης του αχανούς ωκεανού. Οι τυχεροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν τόσο από τον δήμαρχο της Margate City, Μάικλ Μπέκερ όσο και από τον εκτελεστικό διευθυντή της επιτροπής, Ρίτσαρντ Χέλφαντ, ο οποίος από τα εφηβικά του χρόνια βοηθούσε στη συντήρηση της Λούσι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τη Λούσι είχε κατασκευάσει το 1881 ο Τζέιμς β. Λάφερτι και την είχε ονομάσει «Elephant Bazaar» τον οποίο τοποθέτησε δίπλα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Margate City. Η κατασκευή, από ξύλο και η εξωτερική επένδυση από ξύλο και κασσίτερο. Πριν χρεοκοπήσει, ο Λάφερτι είχε κατασκευάσει και άλλους «ελέφαντες» στο Cape May και την Coney Island, αλλά μόνον η Λούσι επέζησε. Ο Λάφερτι πώλησε τον «Elephant Bazaar» στην οικογένεια Γκέρτζεν, η οποία βάφτισε «Λούσι» την κατασκευή. Οι Γκέρτζεν φιλοξένησαν στη Λούσι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον.

Αργότερα, λειτούργησε ως ταβέρνα, πριν γίνει τουριστική ατραξιόν με οργανωμένες ξεναγήσεις εκεί. Ρήμαξε με την παρατεταμένη πτώση της τουριστικής κίνησης τη δεκαετία του 1960 και τότε οι κάτοικοι της Margate City ανασκουμπώθηκαν και δημιούργησαν την επιτροπή για τη σωτηρία της. Ακολούθησε μετεγκατάστασή της και πολλαπλή αναβάθμισή της και, το 1976, η Λούσι χαρακτηρίστηκε Εθνικό Ιστορικό Τοπόσημο. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως «The King of Marvin Gardens», «Broadwalk Empire» και «Mister Rogers’ Neighborhood».