Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ (Diane von Furstenberg) σχεδιάζει αποκλειστικά προϊόντα για τις Προσκοπίνες στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάστηκε στις 8 Μαρτίου και την Εβδομάδα Γυναικών Προσκόπων και Οδηγών (8 έως 14 Μαρτίου), η αμερικανική οργάνωση Προσκοπισμού συνεργάστηκε με τη σχεδιάστρια μόδας και φιλάνθρωπο, Diane von Furstenberg για να δημιουργήσει ένα περιορισμένης έκδοσης μεταξωτό μαντήλι και ένα βραχιόλι.

Για τον σχεδιασμό των δύο αξεσουάρ η Βελγίδα σχεδιάστρια μόδας φαντάστηκε με τη δική της ματιά το λογότυπο των Γυναικών Προσκόπων στις ΗΠΑ, το τριφύλλι, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως έγχρωμο μοτίβο στα προϊόντα.

«Η συνεργασία με τις Προσκοπίνες είναι αληθινή τιμή για μένα και μια ευκαιρία να ενθαρρύνω τα κορίτσια και τις γυναίκες να αισθάνονται υπεύθυνες,(#InCharge)» ανέφερε η σχεδιάστρια σε δήλωσή της.

«Είμαι ενθουσιασμένη που δίνω πνοή σε αυτό το μοτίβο, το οποίο χαρακτηρίζει το θρυλικό τριφύλλι των Scout Girls USA και δωρίζω ένα μοναδικό σχέδιο στην κορυφαία οργάνωση ηγεσίας για τα κορίτσια. Το να ενδυναμώνεις ένα κορίτσι σημαίνει ότι ενδυναμώνεις τη γυναίκα που θα γίνει» τόνισε.