Ο Σάκης Ρουβάς πρώτη φορά μίλησε για την απώλεια της γιαγιάς του, την οποία υπεραγαπούσε.

Η απώλεια της γιαγιάς του

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαι πολύ καλός μάγειρας γιατί και η γιαγιά μου που την έχασα πριν λίγες μέρες και η γιαγιά μου και η μαμά μου που είναι εξαιρετική μαγείρισσα μου έχει μάθει να μαγειρεύω πολύ ωραία φαγητά…»!

«Μέναμε πολύ καιρό με τη γιαγιά μας»

«Μέναμε πολλά άτομα μαζί, έξω από την Κέρκυρα, όπου θυμάμαι ότι έκανε πολύ κρύο και η υγρασία μας περόνιαζε. Ένας τοίχος μας χώριζε από τη γιαγιά μου. Όλο το σπίτι ήταν 50 τετραγωνικά. Στα χωράφια. Όταν πλημμύριζαν τα χωράφια, πλημμυρίζαμε κι εμείς. Υπήρχε μια μεγάλη ελευθερία. Ο κήπος, το χωράφι και πιο πέρα το δάσος. Ο ευκάλυπτος του σπιτιού ήθελε τέσσερις άντρες να τον αγκαλιάσουν με τα μπράτσα τους. Υπήρχε μια αναστάτωση και μια ένταση.

Οι γονείς μου χώρισαν αργότερα. Αυτό ήταν ένα σχίσμα μέσα στην ψυχή μου. Μέναμε πολύ καιρό με τη γιαγιά μας, η οποία είχε ένα έλκος στο πόδι και την εμπόδιζε, γιατί ήταν μια ογκώδης γυναίκα. Βλέπαμε τα αίματα στις πατημασιές της. Λιμνούλες δηλαδή. Αυτό συνέβαινε λόγω του σακχάρου. Η γιαγιά είχε μια στεντόρεια φωνή και φώναζε “Βοήθεια” κι ακουγόταν μέχρι την Κέρκυρα μέσα. Όταν φώναζε “Βασίλη”, τον παππού μου, ακουγόταν ένα απέραντο “ηηηηηηη” που η ηχώ το γύριζε πίσω και μας έπιανε τρόμος» είχε πει ο Σάκης Ρουβάς σε παλαιότερη συνέντευξη του για την γιαγιά του.