Σήμερα Δευτέρα η μέρα ξεκινά με αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα που όμως μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Ωστόσο το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, που μέσα στη νύχτα θα μετακινηθούν προς το ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι περίπου στα ίδια επίπεδα, θα φτάσει στα βόρεια 16-17 βαθμούς, 18-19 στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα και 16-17 στα νησιά του Αιγαίου και μέχρι 18 στο Καστελόριζο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 και νοτιότερα λίγο πιο ενισχυμένοι 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές από τα νότια μετά το απόγευμα προς το βραδάκι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-17 βαθμούς και οι άνεμοι ανατολικοί – βορεοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με τοπικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 8-16 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού τώρα, την Τρίτη οι βροχές θα μετατοπιστούν ανατολικότερα με πρόσκαιρες καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα που από το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και το βράδυ και στα βόρεια. Οι άνεμοι στα πελάγη βοριάδες 5-6 και στα νότια 7 μποφόρ, και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει ιδιαίτερη μεταβολή.

Κλείνοντας, την Τετάρτη φαίνεται να έρχονται βροχές στα βορειοδυτικά και τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά –ημιορεινά, όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη και με τους ανέμους να στρέφονται βαθμιαία σε νοτιάδες εντάσεως 4-6 μποφόρ.