Η Υβόννη Μπόσνιακ μπήκε στην κουζίνα και μας τρέχουν τα σάλια! Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έδωσε ένα βίντεο με την συνταγή και την εκτέλεση για το πιο εύκολο και γευστικό carrot cake που έχετε φάει ποτέ!

Για το κέικ θα χρειαστούμε!

340 γρ. τριμμένο καρότο

100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ζάχαρη

2 κ.γ άρωμα βανίλιας

240 ml σπορέλαιο

260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ σόδα μαγειρικής

1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ αλάτι

2 κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού

150 γρ. βούτυρο

2 κ.γ άρωμα βανίλιας

220 γρ. ζάχαρη άχνη

900 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.

Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.

Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.

Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας!

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά.

Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.

Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.

Δείτε και το βίντεο

View this post on Instagram

Για το κέικ θα χρειαστούμε! 340 γρ. τριμμένο καρότο 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 250 γρ. ζάχαρη 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 240 ml σπορέλαιο 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ σόδα μαγειρικής 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ αλάτι 2 κ.γ κανέλα Για την επικάλυψη κρέμας τυριού 150 γρ. βούτυρο 2 κ.γ άρωμα βανίλιας 220 γρ. ζάχαρη άχνη 900 γρ. τυρί κρέμα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια. Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι. Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά. Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά. Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας! Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο. Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά. Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ. Καλή όρεξη παιδιά 😋

A post shared by Yvonne Bosnjak (@yvonini) on