Μια βούρτσα μαλλιών μπορεί να ξεμπερδέψει τους κόμπους των μαλλιών και να μας χαρίσει υπέροχα, απαλά μαλλιά. Μπορεί επίσης να λερωθεί πολύ γρήγορα απορροφώντας το λάδι, τη βρωμιά, τη σκόνη και τα προϊόντα styling από τα μαλλιά μας.

Όταν χρησιμοποιούμε μια βρώμικη βούρτσα μαλλιών ή χτένα, όλες αυτές οι ακαθαρσίες επιστρέφουν στα μαλλιά μας. Όπως καταλαβαίνετε, αν θέλετε η βούρτσα των μαλλιών σας να κάνει τη δουλειά της χωρίς ανεπιθύμητα υπολείμματα, είναι σημαντικό να της κάνετε έναν καλό καθαρισμό.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας;

Η βούρτσα των μαλλιών έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παγιδεύσει όλα τα είδη καταλοίπων στις τρίχες της, τόσο από τα μαλλιά σας όσο και από το περιβάλλον.

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών όπως τα μαλακτικά, τα τζελ ή τα σπρέι μπορούν να συσσωρευτούν στα μαλλιά σας και στη συνέχεια να κολλήσουν στις τρίχες της βούρτσας σας. Η βούρτσα σας περιέχει επίσης νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορούν να μεταφερθούν πίσω στα μαλλιά σας κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε.

Επίσης, τα μαλλιά σας πέφτουν κάθε μέρα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι φυσιολογικό να χάνετε 50 έως 100 τρίχες την ημέρα. Πολλά από αυτά τα μαλλιά μπορούν να συσσωρευτούν στη βάση της βούρτσας.

Σωματίδια στο περιβάλλον, όπως η σκόνη, μπορούν επίσης να καταλήξουν στη βούρτσα των μαλλιών σας και να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Εάν οι τρίχες είναι ήδη επικαλυμμένες με λιπαρότητα ή κολλώδη προϊόντα μαλλιών, είναι ακόμη πιο πιθανό αυτά τα σωματίδια να κολλήσουν στη βούρτσα σας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα σας;

Εάν χρησιμοποιείτε τακτικά κρέμες, τζελ ή σπρέι μαλλιών, ένας καλός κανόνας είναι να καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα στα μαλλιά σας, προσπαθήστε να καθαρίζετε τη βούρτσα σας κάθε 2-3 εβδομάδες.

Για να διευκολύνετε τον καθαρισμό, καλό είναι να αφαιρείτε τα μαλλιά που συσσωρεύονται στη βούρτσα κάθε δύο ημέρες.

Καθαρίστε τη βούρτσα σας σε 4 βήματα

Ο καθαρισμός μιας βούρτσας μαλλιών δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Μόλις μάθετε πώς να το κάνετε, θα είναι ακόμη πιο εύκολο την επόμενη φορά.

Θα χρειαστείτε:

1 μπολ με ζεστό νερό

σαμπουάν

ψαλίδι

στυλό

1 παλιά οδοντόβουρτσα

Διαδικασία

1. Αφαιρέστε τις τρίχες, τραβώντας τις με ένα μυτερό αντικείμενο, π.χ. ένα στυλό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για να κόψετε τυχόν μαλλιά που μπλέκονται στις τρίχες.

2. Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε μερικές σταγόνες σαμπουάν στο νερό και δημιουργήστε αφρό. Αν έχετε πλαστική βούρτσα, βυθίστε ολόκληρη τη βούρτσα στο νερό. Αφήστε τη να μουλιάσει για 3 έως 5 λεπτά. Εάν η βούρτσα έχει μαλακή επένδυση στη βάση, βυθίστε τις τρίχες της βούρτσας στο νερό, φροντίζοντας να διατηρείται στεγνή η επένδυση. Μην βυθίζετε πλήρως την ξύλινη βούρτσα, γιατί αυτό μπορεί να καταστρέψει το ξύλο. Απλώς βυθίστε τις τρίχες, όπως περιγράφεται παραπάνω για τη βούρτσα με επένδυση. Βουτήξτε τη βούρτσα αρκετές φορές. Αυτό θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τα λάδια, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα προϊόντα.

3. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για επιπλέον καθαρισμό. Εάν η βούρτσα σας είναι πολύ βρώμικη, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τη βάση και τις τρίχες της. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσα στο νερό με το σαπούνι και φροντίστε να τρίψετε κάθε τρίχα της βούρτσας.

4. Ξεπλύνετε και στεγνώστε. Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό της βούρτσας σας, ξεπλύνετέ τη κάτω από δροσερό νερό. Αφήστε τη βούρτσα να στεγνώσει, με τις τρίχες στραμμένες προς τα κάτω, πάνω σε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα.