Σαρλ Ντε Γκωλ

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος

1940-1946

Τα Απομνημονεύματα ενός μεγάλου πρωταγωνιστή

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής παρουσιάζει, «Σαρλ Ντε Γκωλ»: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος- Τα Απομνημονεύματα ενός μεγάλου…

Δημοσιεύτηκε από Tovimagr στις Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Μέρα με τη μέρα όλα τα καθοριστικά γεγονότα της πιο φοβερής αναμέτρησης στην Ιστορία, από την πτώση της Γαλλίας μέχρι την επομένη της νίκης των Συμμάχων.

Ενα κορυφαίο ιστορικό τεκμήριο με τη γλαφυρή προσωπική αφήγηση του Στρατηγού Ντε Γκωλ, που φωτίζει συναρπαστικά τα πιο τραγικά χρόνια του 20ού αιώνα.

Η κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής Γαλλίας περιγράφει τα έξι χρόνια του Πολέμου με ανεπανάληπτη οξυδέρκεια και με την εγκυρότητα του αυτόπτη μάρτυρα.

Αυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Πέρασαν σχεδόν ογδόντα χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα που όλοι βλέπουμε νηφάλια αυτά τα γεγονότα που αιματοκύλισαν τον κόσμο, τα Απομνημονεύματα ενός από τους πρωταγωνιστές τους είναι χρήσιμα και διδακτικά.

Ο Σαρλ Ντε Γκωλ, γάλλος στρατηγός και πολιτικός, αποτέλεσε κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής Γαλλίας. Ηγήθηκε των γαλλικών δυνάμεων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και υπηρέτησε ως επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης από το 1944 έως το 1946 και από το 1958 έως το 1969.

Η πολιτική ιδεολογία του είναι γνωστή ως Γκωλισμός (Gaullisme) και έχει σημαντική επιρροή στην γαλλική πολιτική μέχρι και σήμερα.

Ο Στρατηγός ντε Γκωλ, υπήρξε ένας μεγάλος ρήτωρ και συγγραφεύς.

Τον παρομοίασαν -και θα εξακολουθούν να βρίσκουν νέους παραλληλισμούς- με τον Μποσσυέ, τον Σατωβριάνδο, τον Πεγκύ (που τους θαύμαζε), με τον Μακιαβέλι, τον Κλαούζεβιτς, τον Σαιν Σιμόν, τον Τοκεβίλ… Το έργο του, αντίστοιχο με τη μόρφωση και την έμπνευσή του, είναι τεράστιο και το ύφος του αστραφτερό.

Ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι επιχειρούν σήμερα ν’ ανεύρουν τη μαγεία του λεξιλογίου του, τα μυστικά στοιχεία που συνθέτουν την υψηλοφροσύνη του. Προφητικός στρατιωτικός εμπειρογνώμων στην νεότητά του, ο Στρατηγός – Πρόεδρος – Ιδρυτής της Ε’ Γαλλικής Δημοκρατίας, έφθασε να χειρίζεται σαν μεγάλος στυλίστας την φιλολογικά πιο δοξασμένη γλώσσα του κόσμου. Το τελευταίο και σπουδαιότερο -το σοφώτερο- έργο του, τα «Απομνημονεύματα» αυτά, συγκεντρώνουν όλες τις αρετές των προηγουμένων. Και μία πρόσθετη: Την εγγύτητα, αδιάσπαστη σχεδόν ένωση, με την παγκόσμιο επικαιρότητα. Αποτελούν την μεγάλη «τοιχογραφία» της εποχής που ζούμε όλοι. Εμβαθύνουν στη μελέτη των προβλημάτων που μας απασχολούν. Δίνουν απαντήσεις σ’ ερωτήματα που θα θέση το άμεσο μέλλον. Στην ελληνική έκδοση αυτού του «μνημείου ύφους και ήθους», προσπαθήσαμε ν’ ανταποκριθούμε στην ευρύτητα των επιδιώξεών του. Το ηχηρό κείμενο του στρατηγού που συμβόλιζε την Γαλλία, συνοδεύεται από ένα πλήθος ιστορικές φωτογραφίες, ντοκουμέντα, επεξηγήσεις και υπομνήματα, που το αναδεικνύουν σαν «ζώσα Ιστορία». Γιατί με τα «Απομνημονεύματά» του, ο Στρατηγός Ντε Γκώλ ζει.

Μαζί

Ξεπερνώντας την κατάθλιψη

Ενα εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν στην κατάθλιψη, ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της.

• Τι είναι και τι προκαλεί την κατάθλιψη
• Ασκήσεις και ειδικές εφαρμογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Το βιβλίο, βοηθά και όσους βρίσκονται στο περιβάλλον του καταθλιπτικού ατόμου, να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του.

Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη -ήπιας ή πιο βαριάς μορφής. Η κατάθλιψη τους μπορεί να οφείλεται σε γενετική προδιάθεση ή να είναι αντίδραση σε σοβαρά γεγονότα που παρουσιάζονται στη ζωή. Τα καταθλιπτικά άτομα θα γνωρίσουν την απόλυτη δυστυχία, θα κάνουν «μαύρες σκέψεις» για τον εαυτό τους και τους άλλους, θα βιώσουν την αδράνεια που τους εμποδίζει να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους… Κάποιοι από αυτούς φθάνουν μέχρι το κατώφλι του ειδικού ζητώντας βοήθεια. Οι περισσότεροι όμως υποφέρουν σιωπηλά, κρατώντας κρυφά τα προβλήματά τους για πολλά χρόνια. Ορισμένες φορές η κατάλληλη βοήθεια δεν έρχεται παρά τις αναζητήσεις τους. Αλλοτε πάλι αισθάνονται υπερβολική ντροπή ή πολλές ενοχές για να αποκαλύψουν το πρόβλημά τους σε κάποιον.

Σε αυτά ακριβώς απαντά το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, το οποίο αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους οδήγησαν στην κατάθλιψη, ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της. Απευθύνεται όμως και στους ανθρώπους που βρίσκονται στο περιβάλλον του καταθλιπτικού ατόμου, οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του και τις ανιδράσεις του.

O στόχος του βιβλίου είναι διπλός: να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα το θέμα της κατάθλιψης• δεύτερον, μέσα από ασκήσεις και ειδικές εφαρμογές επιχειρεί να διδάξει δεξιότητες αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

Aυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος

Ακόμη

Startupper Mag

Γνωρίστε τον κόσμο της νέας επιχειρηματικότητας
Σε αυτό το τεύχος

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων την εποχή της πανδημίας

Σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας αλλά και τις επιχειρήσεις, το τεύχος του Απριλίου εστιάζει στα εργαλεία που θα φέρουν χρήματα στις επιχειρήσεις και στα «projects του γκαράζ» από το πλήθος του Internet, έτσι ώστε να γίνει πράξη ακόμα και η πιο παράξενη ιδέα που υπάρχει στο τραπέζι.
Το Crowdfunding, ή πληθοποριστική χρηματοδότηση, είναι η νέα γενιά χρηματοδότησης για πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών.

Σε αυτό το τεύχος συνεχίζουμε να ρίχνουμε φως στην ελληνική σκηνή «HealthTech», δηλαδή των Startups των τεχνολογιών υγείας και ιατρικής φροντίδας, και σας παρουσιάζουμε τρεις ελληνικές προσπάθειες που έχουν κατακτήσει την Ελλάδα και επεκτείνονται σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, μια εξαιρετικά χρήσιμη παρουσίαση όλων των εργαλείων απομακρυσμένης εργασίας, συνεργασίας και επικοινωνίας για επιχειρήσεις, οι οποίες λύνουν τα χέρια των ομάδων, έτσι ώστε η επιχείρηση να λειτουργεί απρόσκοπτα και αποδοτικά.

Τέλος, στο μεγάλο μας αφιέρωμα στο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας, τον «Δημόκριτο» αλλά και στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος», βλέπουμε πως η –υψηλής ποιότητας– έρευνα μπορεί να γίνει επιχειρηματική πράξη και να δράσει εκθετικά στην παραγωγή αξίας για το ίδιο το κέντρο, την ελληνική βιομηχανία αλλά και τη χώρα μας. Σε μια περίοδο μάλιστα με πολλές προκλήσεις και αλλαγή του «μοντέλου λειτουργίας» σε πολλούς τομείς, αλλά και μια περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας.

Επίσης

Autohub

Το πληρέστερο ένθετο για το αυτοκίνητο

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Η διαχρονική μαγεία του χορού.

Από την Φοντέιν και τον Νουρέγεφ, στους Μπαρίσνικοφ, Ζαχάροβα και Πολούνιν

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25

(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Σαρλ Ντε Γκωλ: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος» : €1,05 και «Ξεπερνώντας την κατάθλιψη»: €0,60)

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: