Σαρλ Ντε Γκωλ

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος

1940-1946

Τα Απομνημονεύματα ενός μεγάλου πρωταγωνιστή

Αυτή την εβδομάδα ο δεύτερος τόμος

Ολα τα καθοριστικά γεγονότα της πιο φοβερής αναμέτρησης στην Ιστορία, από την πτώση της Γαλλίας μέχρι την επομένη της νίκης των Συμμάχων.

Ενα κορυφαίο ιστορικό τεκμήριο με την αφήγηση του Στρατηγού Ντε Γκωλ, που φωτίζει συναρπαστικά τα πιο τραγικά χρόνια του 20ού αιώνα.

Η κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής Γαλλίας περιγράφει τα χρόνια του Πολέμου με ανεπανάληπτη οξυδέρκεια και με την εγκυρότητα του αυτόπτη μάρτυρα.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Ο Σαρλ Ντε Γκωλ, στρατηγός και πολιτικός, αποτέλεσε κορυφαία πολιτική φυσιογνωμία της μεταπολεμικής Γαλλίας. Ηγήθηκε των γαλλικών δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και υπηρέτησε ως επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης από το 1944 έως το 1946 και από το 1958 έως το 1969.

Η πολιτική ιδεολογία του είναι γνωστή ως Γκωλισμός και έχει σημαντική επιρροή στη γαλλική πολιτική μέχρι και σήμερα.

Τον παρομοίασαν με τον Μποσυέ, τον Σατωβριάνδο, τον Μακιαβέλι, τον Κλαούζεβιτς, τον Σαιν Σιμόν…

Το έργο του, αντίστοιχο με τη μόρφωση και την έμπνευσή του, είναι τεράστιο και το ύφος του αστραφτερό.

Προφητικός στρατιωτικός εμπειρογνώμων στην νεότητά του, ο Στρατηγός – Πρόεδρος – Ιδρυτής της Ε’ Γαλλικής Δημοκρατίας, έφθασε να χειρίζεται σαν μεγάλος στυλίστας την φιλολογικά πιο δοξασμένη γλώσσα του κόσμου. Το τελευταίο και σπουδαιότερο έργο του, τα «Απομνημονεύματα», συγκεντρώνουν όλες τις αρετές των προηγουμένων. Και μία πρόσθετη: Την εγγύτητα, αδιάσπαστη σχεδόν ένωση, με την παγκόσμιο επικαιρότητα. Αποτελούν τη μεγάλη «τοιχογραφία» της εποχής που ζούμε όλοι. Εμβαθύνουν στη μελέτη των προβλημάτων που μας απασχολούν. Το ηχηρό κείμενο του στρατηγού που συμβόλιζε τη Γαλλία, συνοδεύεται από ιστορικές φωτογραφίες, ντοκουμέντα, επεξηγήσεις και υπομνήματα, που το αναδεικνύουν σαν «ζώσα Ιστορία».

Μαζί

Ξεπερνώντας την κατάθλιψη

Aυτή την εβδομάδα το δεύτερο μέρος του εγχειριδίου αυτοβοήθειας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που οδηγούν στην κατάθλιψη, ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της.

• Τι είναι και τι προκαλεί την κατάθλιψη
• Ασκήσεις και ειδικές εφαρμογές για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Το βιβλίο, βοηθά και όσους βρίσκονται στο περιβάλλον του καταθλιπτικού ατόμου, να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του.

Τα καταθλιπτικά άτομα θα γνωρίσουν την απόλυτη δυστυχία, θα κάνουν «μαύρες σκέψεις», θα βιώσουν την αδράνεια που τους εμποδίζει να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της ζωής τους… Κάποιοι από αυτούς φθάνουν μέχρι το κατώφλι του ειδικού ζητώντας βοήθεια. Οι περισσότεροι όμως υποφέρουν σιωπηλά, κρατώντας κρυφά τα προβλήματά τους για πολλά χρόνια.

Σε αυτά ακριβώς απαντά το συγκεκριμένο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, το οποίο αποσκοπεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους οδήγησαν στην κατάθλιψη, ή τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της.

Ακόμη

Anti-stress

Ζωγραφική για παιδιά και ενήλικες

Μένουμε σπίτι και περνάμε ατελείωτες ώρες ψυχικής ηρεμίας και ψυχαγωγίας!

Χρωματίστε εντυπωσιακά σχέδια, και καταπολεμήστε το στρες, ακονίστε το μυαλό σας, βελτιώστε την αυτοσυγκέντρωσή σας!

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25

(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «Σαρλ Ντε Γκωλ: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος#2» : €1,05, «Ξεπερνώντας την κατάθλιψη #2»: €0,60 και «Αnti-stress»: €0,60 )