Βαριά ποινή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, στην αυλή της οποίας έκανε εορταστικό τραπέζι σε γείτονές του, αλλά δέχτηκε καταγγελία ότι είχε ανοιχτό το κατάστημά του.

Ο 49χρονος κατηγορούμενος, αφού δέχτηκε διοικητικό πρόστιμο 5000 € και πέρασε τέσσερις μέρες στο κρατητήριο χθες κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με αναστολή και την υποχρέωση να καταθέσει ποσό 500 € στον ειδικό λογαριασμό, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση του κοροναϊού (COVID-19) και που άνοιξε με εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Χοροί, και τραγούδια με 9 καλεσμένους

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο αστυνομικός που τον συνέλαβε, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, τονίζοντας ότι μετά την καταγγελία που δέχτηκε πήγε στο κατάστημα για έλεγχο και στο έξω μέρος βρισκόταν δύο τραπέζια και καρέκλες όπου καθόταν εννέα άτομα και μάλιστα ο ένας χόρευε, ενώ εκείνη την ώρα ήταν ανοιχτή η πόρτα και τα παράθυρα της ταβέρνας.

Ο μάρτυρας είπε ότι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, οι άνθρωποι που καθόταν στα τραπέζια ήταν γείτονές του. Εκτός από τα δύο τραπέζια, τα υπόλοιπα ήταν μαζεμένα, ενώ στο εσωτερικό της ταβέρνας μύριζε φαγητό.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο γείτονας του 49χρονου, που είπε ότι μένει στο Μαλάκι, δίπλα από το κατάστημα του κατηγορούμενου και επειδή γιόρταζε, εκτός από τον 49χρονο και ο γιος του, αρχικά καθόταν στην αυλή του σπιτιού του και στη συνέχεια πήγαν στην αυλή του 49χρονου έξω από την ταβέρνα, που ο χώρος είναι καλυμμένος με νάιλον, γιατί έκανε κρύο. Ο ίδιος είπε, ότι το κατάστημα ήταν κλειστό και στα τραπέζια έβαλαν φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσίπουρα, που μετέφεραν από τη δική του αυλή.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, δικαιολόγησε τη μυρωδιά φαγητού από το κατάστημα, στο ότι μαγειρεύει η μητέρα του που μένει σε δωμάτιο δίπλα από την ταβέρνα μαζί με τον πατέρα του, είπε ότι ο ίδιος δεν χρησιμοποίησε την κουζίνα, παρά μόνο πήρε από το κατάστημα ποτήρια και κρασιά από αποθηκευτικό χώρο, γιατί τα ψυγεία ήταν άδεια.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν πέρασε καν από το μυαλό του να ανοίξει, την περίοδο της απαγόρευσης και, εκτός των άλλων για λόγους προστασίας της υγείας του πατέρα του που υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιά και είναι ευάλωτος στον κοροναϊό.

Η απόφαση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του, καθώς χρησιμοποιήθηκαν αντικείμενα και κρασιά από το κατάστημα και οι πόρτες ήταν ανοιχτές, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των κατηγορούμενου εξόχως αντικοινωνική, ενώ επί της ποινής, πρότεινε φυλάκιση 40 ημερών και καταβολή 600 € στον ειδικό λογαριασμό αγοράς μέτρων ατομικής προστασίας από τον κοροναϊό. Ο κατηγορούμενος, μετά την ανακοίνωση της ποινής, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: magnesianews.gr