Κάποτε κάθε γωνιά του σπιτιού σας έλαμπε από καθαριότητα. Ύστερα αποφασίσατε να συγκατοικήσετε με το άλλο σας μισό και βρεθήκατε σε μια εντελώς νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα γεμάτη βρώμικα πιάτα, άπλυτα πεταμένα σε κάθε πιθανό κι απίθανο σημείο και βρώμικο νιπτήρα. Ή ίσως τα πράγματα δεν είναι και τόσο φρικτά, όμως σίγουρα έτσι μοιάζουν στα μάτια σας. Πώς θα του πείτε να καθαρίσει επιτέλους κι εκείνος χωρίς να ξεκινήσετε σύρραξη;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Σκεφτείτε για λίγο με ψυχραιμία και φανείτε ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σας. Είναι όντως η καθαριότητα που έχει εκτινάξει τα νεύρα σας στο ταβάνι ή μήπως αποτελεί μια καλή αφορμή να εκφράσετε την ένταση που συγκεντρώνετε για άλλους λόγους;

Μιλήστε με σαφήνεια

Αν όντως το πρόβλημα είναι η ακαταστασία του, είναι σημαντικό να είστε συγκεκριμένη όταν θα του μιλήσετε. Το πιθανότερο είναι πως δεν το κάνει επίτηδες, ενώ δυστυχώς πολλοί άνδρες έχουν μεγαλώσει πιστεύοντας ότι κάποια πράγματα απλώς γίνονται. Έτσι, μαγικά. Αναφέρετέ του μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα, αλλά μην το παρακάνετε. Αν η λίστα σας δεν έχει τέλος, θα αισθανθεί ότι τον δικάζετε.

Φροντίστε να είστε δυο σας

Ίσως ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό να μην έχετε… ακροατήριο στη συζήτηση. Κάτι τέτοιο θα τον κάνει να ντραπεί και να γίνει αμυντικός.

Μιλήστε με ηρεμία

Μην είστε διδακτική και μην του μιλήσετε ενώ είστε έξαλλη. Όσο πιο ήρεμα του εκθέσετε το πρόβλημα, τόσο πιο πιθανό είναι να ακούσει αυτά που έχετε να του πείτε.

Βρείτε μια μέση λύση

Σίγουρα είναι σημαντικό το σπίτι σας να βρίσκεται σε ένα επίπεδο υγιεινής και τάξης που θα σας ικανοποιεί, όμως δεν ζείτε μόνο εσείς μέσα σε αυτό. Όπως πιέζεστε εσείς από τα βρώμικα πιάτα, έτσι μπορεί να πιέζετε και εκείνος από τους υπερβολικά αυστηρούς κανόνες σας. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια μέση λύση που θα είναι βιώσιμη και για τους δυο σας.

Βγάλτε βάρδιες

Ίσως σας ακούγεται υπερβολικά αυστηρό στα πλαίσια μιας ερωτικής σχέσης, όμως ένα πρόγραμμα καθαριότητας με εναλλασσόμενες βάρδιες θα αφαιρέσει τις δικαιολογίες και θα εξασφαλίσει ότι κανείς από τους δυο σας δεν επιβαρύνεται υπερβολικά με την καθαριότητα του σπιτιού.