Τώρα που δειλά – δειλά βγαίνουμε από τα σπίτια μας, το πιθανότερο είναι πως μαζί με τις καλές μας συνήθειες θα ξυπνήσουν και κάποιες κακές. Όπως για παράδειγμα, η ζήλια για τον σύντροφό μας. Ακόμη, όμως, και αν το γεγονός ότι τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά δεν μας επιτρέπει να αισθανθούμε τόσο έντονα το “τσίμπημα” όσο υπό φυσιολογικές συνθήκες, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλέον ακόμη και η απιστία έχει… εκσυγχρονιστεί. Τι κάνουμε, λοιπόν, όταν νιώσουμε την ανάγκη να ψάξουμε το κινητό του; Είναι πάντα κακό ή υπάρχουν περιπτώσεις που αποτελεί την καλύτερη επιλογή;

Γιατί να το κάνετε

Αν και κατά τη γνώμη μας ποτέ δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε πρακτικές… κατασκοπείας, όταν ενώ είναι σίγουροι ότι ο σύντροφός τους απιστεί, εκείνος ή εκείνη το αρνείται κατηγορηματικά. Έτσι, εντοπίζοντας ατράνταχτες αποδείξεις, μπορούν να προχωρήσουν στον χωρισμό χωρίς αμφιβολίες.

Γιατί να το αποφύγετε

Είστε έτοιμη για αυτό που μπορεί να βρείτε;

Έστω ότι ψάχνετε όντως τα μηνύματά του. Έστω ότι βρίσκετε και την ύποπτη συνομιλία που αναζητούσατε. Είναι βέβαιο πως δεν θα αισθανθείτε καλύτερα, ιδιαιτέρως αν δεν είστε προετοιμασμένη να χωρίσετε. Άλλωστε, αν όντως σας απατά, δεν είναι οι αποδείξεις που θα τον κάνουν να σταματήσει, αλλά η πραγματική του επιθυμία να είναι ειλικρινής απέναντί σας – και δεν είναι όλοι σε θέση να λειτουργήσουν τόσο “διάφανα”.

Ενδιάμεσες καταστάσεις

Θα σας αποκαλύψουμε ένα μυστικό: Οι περισσότεροι άνθρωποι φλερτάρουν ενώ είναι σε σχέση, χωρίς να έχουν την πρόθεση να προχωρήσουν σε οτιδήποτε θα συνιστούσε απιστία. Επομένως, δεν αποκλείεται ψάχνοντας τα μηνύματά του να συναντήσετε κάτι που θα σας πληγώσει χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος. Ως πείραμα, ρίξτε και μια ματιά στα δικά σας. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να παρεξηγηθεί;

Κι αν δεν βρείτε τίποτα;

Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο μπαίνοντας στα μηνύματά του να μην βρείτε τίποτα, όμως αιτία για αυτό να είναι το γεγονός ότι προσέχει πολύ, σβήνοντας τις συνομιλίες του. Αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Μπορεί να βρεθείτε ένοχη

Ακόμη και αν βρείτε τα στοιχεία που ψάχνετε – και πολύ περισσότερο αν τα… ευρήματα είναι αμφίβολα – είναι πολύ πιθανό να κρυφτεί πίσω από την αδιακρισία σας και ξαφνικά να βρεθείτε υπόλογη.

Και τι να κάνω;

Το κυριότερο είναι ότι δεν τον εμπιστεύεστε. Αν αυτό είναι κάτι που προκύπτει από δικές σας ανασφάλειες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις επεξεργαστείτε, και να αποδεχτείτε ότι στο τέλος της μέρας, ό,τι και αν γίνει κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα πληγωθείτε. Αν η στάση σας δικαιολογείτε από δικές του συμπεριφορές, συζητήστε το ανοιχτά μαζί του και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση από κοινού. Σε περίπτωση που αυτό φανεί αδύνατο, ίσως να είναι ώρα να χωρίσετε.