Ακόμη και αν το online dating σας φαινόταν πολύ ψυχρό ή ανούσιο, ο κοροναϊός κατάφερε να σας αλλάξει γνώμη. Και όχι μόνο σε σας. Αποκλεισμένοι ο καθένας στο σπίτι τους, πολλοί άνθρωποι γνώρισαν για πρώτη φορά μέσω internet το επόμενο (πιθανό) ταίρι τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέρασαν ώρες επί ωρών να μιλούν μαζί του, σχεδόν επί δύο μήνες, χωρίς τη δυνατότητα να συναντηθούν από κοντά. Τώρα που τα μέτρα χαλαρώνουν, αυτά τα “εικονικά ζευγάρια” δίνουν το πρώτο τους ραντεβού. Τι πρέπει να θυμάστε, όμως πριν το δικό σας;

Ίσως το έχετε “χτίσει” υπερβολικά

Ένας από τους κινδύνους της τόσο συχνής και έντονης επικοινωνίας χωρίς σωματική επαφή, να είναι το γεγονός ότι δημιουργεί και στους δυο σας τεράστιες προσδοκίες. Αν όμως πάτε σε αυτό το πρώτο ραντεβού περιμένοντας ότι στα πρώτα 5 λεπτά θα βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για τον έρωτα της ζωής σας, το πιθανότερο είναι να απογοητευτείτε.

Ίσως δεν έχετε σωματική χημεία

Μπορεί να ταιριάζετε απόλυτα σε ό,τι αφορά τις απόψεις, τις προσωπικότητες ή το χιούμορ σας, όμως στην πραγματικότητα να προορίζεστε μάλλον για φίλοι παρά για ερωτικοί σύντροφοι. Φυσικά, η αμηχανία που προκύπτει από την πρώτη συνάντηση μετά από τόσο καιρό αναμονής ενδέχεται να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι δεν υπάρχει αρκετή σωματική έλξη. Αν όμως δείτε ότι αυτή η αίσθηση επιμένει αρκετές συναντήσεις μετά, δεν υπάρχει λόγος να πιεστείτε για χάρη του χρόνου που επενδύσατε.

Ίσως δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται

Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε πολύ: Μέσω του chat, το φλερτ σας δεν μπορεί να γίνει αγενές απέναντι σε κάποιο σερβιτόρο, να σας κάνει σκηνή επειδή θεωρεί ότι κάποιος σας κοίταξε έντονα ή να γίνει πολύ επιθετικό. Επιπλέον, όταν δεν υπάρχουν και κάποιοι κοινοί φίλοι, δεν είναι απίθανο οι πληροφορίες που σας έχει δώσει για τον εαυτό του – ή ακόμα και η φωτογραφία του – να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News