Έχει συμβεί σε όλους: Να αναζητούν το κινητό τους και να μην μπορούν να το βρουν -μέσω του ήχου κλήσης- γιατί είναι στο αθόρυβο…

Πώς θα το βρει κάποιος χωρίς να ψάχνει για αρκετή ώρα, ορισμένες φορές, σε κάθε γωνιά του σπιτιού ή σε κάθε θήκη της τσάντας; Η τεχνολογία δίνει για άλλη μια φορά τη λύση:

Για όσους έχουν συσκευή Android, τότε υπάρχει το Google Device Manager. Η διαδικασία: Μπαίνουμε σε αυτή την εφαρμογή από άλλη συσκευή (σταθερό υπολογιστή,  laptop, tablet).

Στέλνοντας ένα σήμα στο κινητό, παρακάμπτει την αθόρυβη λειτουργία και τκινητό αρχίζει να χτυπά κανονικά. Συγκεκριμένα συνδέεις στον λογαριασμό Gmail σου από το android.com/devicemanager και επιλέγεις την επιθυμητή δράση (Ring), ρυθμίζοντάς το στη μεγαλύτερη μάλιστα ένταση χτύπου.

Κάτι ανάλογο υπάρχει και για τους χρήστες iPhone. Μπαίνεις στο iCloud από άλλη συσκευή iOS και επιλέγεις τη λειτουργία «Find My Phone», ρυθμίζοντας και τι ήχο θα παίξει το κινητό σου για να το βρεις. Χτυπάει τόσο δυνατά που αποκλείεται να μην εντοπιστεί.