Αυξημένες νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιουνίου θα προκαλούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα. Κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρές. Παράλληλα η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 20 βαθμούς), 13 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 32 βαθμούς), 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε δυτικούς εξασθενούντες, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις αναμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων από αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νότια αραιές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.