Την ώρα που στην χώρα μας, έπεσαν βαριά πρόστιμα σε beach bar  της Μυκόνου, όπου έγινε πάρτι και παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός, στην Ολλανδία, στην πόλη Ναϊμέχεν, κλαμπ, δείχνει τον τρόπο που πρέπει να λειτουργούν αυτά τα καταστήματα, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Η Ολλανδία, είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες, που μέτρησαν πολλούς νεκρούς λόγω της Covid 19, αλλά σταδιακά και εκεί αίρονται τα μέτρα της καραντίνας που είχαν επιβληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην πόλη Ναϊμέχεν, άνοιξε ξανά τις πόρτες του, το περασμένο Σάββατο, το dance club Doornroosje και τα άτομα που είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν μια θέση στο event, όπου έπαιζαν DJs, έπρεπε να παραμείνουν καθισμένα σε καρέκλες, οι οποίες βρίσκονταν σε ασφαλή απόσταση η μία από την άλλη.

Το σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters,  κάνει το γύρο του κόσμου καθώς  αποτυπώνει το πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν τα κλαμπ, ελέω πανδημίας.

https://twitter.com/Reuters/status/1270047941462548482?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1270047941462548482&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2020%2F06%2F09%2Fplus%2Fperierga%2Follandiko-klamp-dinei-paradeigma-xoreyoun-kathistoi-kai-se-apostasi%2F

Σύμφωνα το sigmalive.com, ο promoter του event Jonatan Brand, είπε ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να στέκονται οι clubber σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον και να χορεύουν όρθιοι μεν… αλλά επιτόπου. Όμως οι τοπικές Αρχές απέρριψαν αυτό το σχέδιο, λέγοντας ότι οι καρέκλες ήταν αναγκαίες, τουλάχιστον για την ώρα. «Εξακολουθεί να είναι ένα cool event. Ο κόσμος χορεύει, παρόλο που κάθεται στην καρέκλα, υψώνουν τα χέρια τους στον αέρα και κάνουν χορευτικές κινήσεις. Είναι τέλειο», δήλωσε στο Reuters o Brand.

Οι κανονισμοί ορίζουν προς το παρόν ότι ο ανώτατος αριθμός των ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν στο event είναι τα 30 άτομα, ωστόσο τον Ιούλιο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 100. Η «είσοδος» είναι 10 ευρώ και περιλαμβάνει και ποτό. To πρώτο event που συνέβη του Σάββατο μεταδόθηκε και σε live streaming.

«Είναι ωραίο να παίζεις ξανά μουσική δυνατά και να βλέπεις οικεία πρόσωπα», δήλωσε ο DJ Davy Brandts, προσθέτοντας ότι όλοι περίμεναν αυτή τη στιγμή, αφού είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που μπορούσες να απολαύσεις μια μπύρα σε ένα μεγάλο κλαμπ όπως αυτό.