Είναι απλά τα πράγματα, είστε μαζί, συγκατοικείτε, πρέπει οι δουλειές να διαμοιράζονται. Αν δε θέλει τότε υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις…

Εξήγησέ του τα «πρέπει»

Είναι αυτονόητο και δε θα έπρεπε να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, αλλά μιας και βρίσκεσαι εξήγησέ του ότι δεν αντέχεις την όλη κατάσταση…Πρέπει οι δουλειές να γίνονται από κοινού εκτός αν αυτός δουλεύει και εσύ έχεις περισσότερο χρόνο ή το αντίστροφο.

Στην περίπτωση όμως που και οι δύο δουλεύετε αρκετές ώρες, τότε είναι σαφές ότι αν θέλει να είστε μαζί στον ίδιο χώρο, οφείλει να συνεργάζεται.

Δεν είσαι η «δούλα» και η «κυρά» του!

Έχουμε 2020, αλλά όποια εποχή κι αν είχαμε δε δικαιολογείται να μπαίνεις εσύ σε μια θέση που παραδοσιακά -και κακώς, έπρεπε να επιτελείται από τη γυναίκα. Αν σου πει ότι δεν το κάνει επί τούτου αλλά ότι βαριέται (είναι δικαιολογία), σημασία έχει τι συμβαίνει στην πράξη.

Στην πράξη λοιπόν, του σκουπίζεις, του σφουγγαρίζεις, του ξεσκονίζεις, τακτοποιείς τα εσώρουχά του (έλεος!) και πετάς τα σκουπίδια (και του μπάνιου) πηγαίνοντας στον κάδο απορριμάτων φορτωμένη με σακούλες!

Και να μην επιδιώκει εκείνος να γίνεται κάτι τέτοιο, πρακτικά συμβαίνει. Οπότε ξύπνα!

Τα θέλει όλα έτοιμα

Τότε λοιπόν να πληρώσει μια αρμόδια υπηρεσία που θα του καθαρίζει το σπίτι. Εσύ δεν έχεις καμία δουλειά να «μονοπωλείς» την όλη διαδικασία. Άλλωστε το καθάρισμα όταν γίνεται αμοιβαία και από τους δύο, μπορεί να είναι ακόμη και διασκεδαστικό ή και ρομαντικό (ναι όντως, δεν εννοούμε το καθάρισμα της λεκάνης προφανώς).

Δε θέλει να αλλάξει

Αν συνεχίσει να κάνει τα ίδια και τα ίδια, είναι στη δική σου αυτοδιάθεση αν θα συνεχίσεις να είσαι μαζί του δεχόμενη αυτήν την κατάσταση ή όχι. Αν πάλι δεν τη δέχεσαι εξήγησέ του ότι θες να χωρίσετε για να προχωρήσει και ο καθένας παρακάτω. Είσαι σε σχέση για να περνάς καλά, όχι για να παίρνεις έναν εντελώς άσχετο ρόλο.