Το φούσκωμα επηρεάζει σχεδόν κάθε άνθρωπο ενώ μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικούς παράγοντες. Σε μερικούς συμβαίνει μετά από ένα μεγάλο γεύμα ή μια βραδινή έξοδο, όμως μπορεί και να αποτελεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άβολο μέρος της καθημερινότητας. Μπορεί να περιγραφεί ως το αίσθημα της αυξημένης πίεσης στο έντερο, που κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει και την ενοχλητική ορατή προεξοχή. Η συσσωρευμένη πίεση μπορεί να προκύψει από τον μεγάλο όγκο τροφής ή και υγρού, που έχετε καταναλώσει ή και από αέρια που παράγονται από μικρόβια του εντέρου. Είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, όμως τα αίτια που το προκαλούν όπως και οι τρόποι που πράγματι λειτουργούν για να το μειώσετε διαφέρουν σημαντικά από άτομο σε άτομο. Μερικοί φυσικοί τρόποι που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε είναι οι ακόλουθοι:

*Φάτε έξυπνα

Είναι καλό να «σπάσετε» τα γεύματα σε μικρότερες  μερίδες κατά την διάρκεια της ημέρας. Δοκιμάστε να φάτε πέντε μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα, με διαλείμματα δύο ωρών μεταξύ τους. Για να μειώσετε το ενοχλητικό φούσκωμα, θα ήταν καλό να προσέξετε να μασάτε καλά την τροφή πριν την καταπιείτε.

*Μειώστε τις τσίχλες

Οι τεχνητές γλυκαντικές πολυόλες , οι οποίες βρίσκονται συνήθως σε τρόφιμα χωρίς ζάχαρη, θα ήταν καλό να αποφεύγονται, καθώς δεν απορροφώνται από το σώμα και μπορεί να οδηγήσει σε αέρια και φούσκωμα. Επιπλέον, το μάσημα της τσίχλας πιθανόν να οδηγεί στην κατάποση υπερβολικού αέρα, προκαλώντας δυνητικά ακόμη περισσότερο φούσκωμα.

*Μειώστε το άγχος

Είτε επιλέγετε να δείτε την αγαπημένη σας σειρά είτε να χορέψετε, είναι σημαντικό να βρίσκετε λίγο χρόνο προκειμένου να εκτονώνετε την ένταση της ημέρας και να χαλαρώνετε, αφού είναι πιθανό το άγχος να «κρύβεται» πίσω από το φούσκωμά σας. Αναζητήστε απλούς τρόπους που μπορούν σύντομα να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να «φορτίσετε» τις μπαταρίες σας.

*Κάντε μια βόλτα

Η άσκηση ήπιας έντασης όχι μόνο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, που αυξάνει με την σειρά του την ροή του αίματος στο έντερο αλλά βοηθά και τα αέρια να περάσουν στον πεπτικό σωλήνα πιο γρήγορα και έτσι πιθανότατα να αισθανθείτε καλύτερα πιο σύντομα.