Ανοιχτή επιστολή των Μπίλι Πόρτερ, Ίσα Ρέι και πολλών ακόμα ηθοποιών προς το «Αμερικανικό Λευκό Θέατρο» για τον ρατσισμό.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στις ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου που υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter εκατοντάδες ηθοποιοί υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή στο «Λευκό Αμερικανικό Θέατρο», εγκαλώντας τη βιομηχανία ότι αγνοεί τους μαύρους, τους αυτόχθονες και τις κοινότητες έγχρωμων ανθρώπων (BIPOC).

Οι Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Βαϊόλα Ντέιβις, Λιν Μάνουελ Μιράντα, Σίνθια Ερίβο, Σάντρα Ο, Μπίλι Πόρτερ υπέγραψαν το ψήφισμα με τίτλο «We See You, White American Theatre».

Σύμφωνα με το Variety, ο τίτλος της επιστολής είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του Όγκαστ Ουίλσον «The Ground on Which I Stand» το οποίο «χρησιμεύει ως λογοτεχνικό κάλεσμα στους Αφρο-Αμερικανούς» για να πολεμήσει για τη φυλετική δικαιοσύνη και να υποστηρίξει την «αφήγηση των Μαύρων ώστε να θεωρείται τόσο σημαντική όσο και η Λευκή».

Στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρονται ορισμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες των έγχρωμων εδώ και πολλά χρόνια σε συναυλιακούς χώρους και στο Μπρόντγουεϊ λόγω του μεγάλου αριθμού λευκών παραγωγών.

«Σας βλέπουμε πάντα. Σας παρακολουθούμε να προσποιείστε ότι δεν μας βλέπετε.

Σας έχουμε δει να κλείνετε τα μάτια, καθώς τα συνδικάτα αρνούνται να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό τους και να καταργήσουν τις διακρίσεις σβήνοντας την αυθεντικότητα του πολιτισμού μας και να κρατάτε για μας χώρο μόνο για να λάμψουμε μπροστά στις σκηνές σας, αλλά ποτέ πίσω από αυτές» τονίζεται στην επιστολή.

Μεταξύ άλλων, περιγράφονται τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμοι, είτε είναι ηθοποιοί, συγγραφείς, προσωπικό ή στελέχη.

«Έχουμε παρακολουθήσει να χρησιμοποιείτε τα πρόσωπα μας στα φυλλάδια σας, ζητώντας μας ευγενικά να αναμειχθούμε στα γκαλά σας, τις ομιλίες, τα πάνελ, τις συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων και σε δείπνα δωρητών, σε δωμάτια γεμάτα λευκά πρόσωπα, χωρίς να είστε πρόθυμοι να υπερασπιστείτε την αγιότητα των σωμάτων μας πέρα από τις σκηνές, στις οποίες υπομένουμε τα πάνδεινα για να μας λάβετε υπόψη» επισημαίνεται στην επιστολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.