Ο Τζόρνταν Πιλ κάνει κάποιες δυνατές κινήσεις σε ένδειξη στήριξης του κινήματος Black Lives Matter.

Ο μεγιστάνας του κινηματογράφου δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια σε πέντε οργανώσεις, που μάχονται για τον τερματισμό της φυλετικής αδικίας.

Πρόκειται για τις:

Black Emotional and Mental Health Collective, Black Lives Matter, Equal Justice Initiative, Fair Fight and Transgender Gender-Variant & Intersex Justice Project

Ο Τζόρνταν Πιλ ανακοίνωσε τη γενναία δωρεά με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτοντας ότι επέλεξε τους οργανισμούς, επειδή «είναι σημαντικοί για την υγεία και της ζωές των Μαύρων Ανθρώπων».

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Get Out»,  δημοσίευσε την ανάρτηση από τη σελίδα της εταιρείας παραγωγής Monkeypaw Productions, την οποία είναι ιδιοκτήτης.

«Είμαστε προσηλωμένοι να συνεχίσουμε τη δράση κατά ενός συστήματος που βασίζεται στη βία και την καταπίεση της Μαύρης κοινότητας» έγραψε σε δήλωση.

Η δωρεά, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ ήταν υπό κράτηση, η οποία πυροδότησε διαμαρτυρίες ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τη φυλετική αδικία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Τζόρνταν Πιλ , ο πρώτος μαύρος που κέρδισε στα 90 χρόνια του θεσμού, το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία «Get Out» το 2018, εξέφρασε τη στήριξή του στον ηθοποιό του Star Wars, Τζον Μπογιέγκα, ο οποίος μίλησε στη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Μπογιέγκα, τόνισε ότι είναι δεν είναι σίγουρος αν «θα έχει καριέρα μετά από αυτό», αλλά δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και ακόμη και η LucasFilm στάθηκαν στο πλευρό του.

Ο Τζόρνταν Πιλ εξέφρασε την υποστήριξή του αναδημοσιεύοντας φωτογραφίες του ηθοποιού στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λονδίνο του κινήματος Black Lives Matter.