Αντί να προχωρήσει παρακάτω με την καθημερινότητά του, σε πρήζει με το να σου στέλνει μηνύματα και να σε παίρνει τηλέφωνα.

Μίλα ξεκάθαρα

Προειδοποίησέ τον για αυτό που κάνει ότι θα έχει συνέπειες. Αν σε ρωτήσει τι συνέπειες, πες του ότι θα κάνεις μπλοκ τον αριθμό του. Αν πάλι συνεχίζει και σε ενοχλεί με μηνύματα σε καθημερινή βάση, η αδιαφορία είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Με το να του απαντάς, τροφοδοτείται η ελπίδα του ότι θα ξαναείστε μαζί (με εντελώς παράλογο τρόπο). Από την άλλη και μόνο που του απαντάς και του λες ότι δε θες να σε ενοχλεί με κλήσεις και τηλέφωνα, οφείλει να το δέχεται.

Ασφαλιστικά μέτρα

Σε περίπτωση που τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν και έρχεται μέχρι και την πόρτα του σπιτιού σου, ή με τον οποιονδήποτε τρόπο νιώθεις ότι απειλείσαι, πες του ότι θα του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα.

Αν συνεχίσει, τότε κάλεσε τις Αρμόδιες Αρχές και πραγματικά κάνε το θέμα! Μη μένεις απλά στο «σιγά μην κάνει κάτι». Ξέρεις εσύ πάνω στα νεύρα του τι σκηνικά μπορεί να προκαλέσει, τα οποία μάλιστα μπορεί να σε θέσουν σε κίνδυνο;

Δεν το δέχεται

Δε μπορείς να κάνεις κάτι περαιτέρω πέραν του να ακολουθήσεις τη νομική οδό, όταν ένα άτομο δε δέχεται το «άσε με», το «δε θέλω», το «παράτα με» και δεν είναι ότι απλά σε πήρε λίγα τηλέφωνα να σου πει ότι του λείπεις, δεν κάνεις συζήτηση!

Δε θα κάνεις συζήτηση με κάποιον που δεν ακούει την άρνησή σου. Είναι μια κατάσταση που η δυναμική της δύναται να είναι και επικίνδυνη.