Ο καθένας έχει το γούστο του, άλλος εκλεκτό, άλλος υπερβολικό, άλλος… απαίσιο.

Βέβαια το «καλό γούστο» είναι μια πολύ υποκειμενική ιστορία, αλλά και ένας τομέας, όπου η ασυμφωνία μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να διαταράξει αρκετά τις σχέσεις, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση που κάνουμε στους άλλους. Ας δούμε τι σχέση έχει η θέση της Αφροδίτης με το γούστο, όπως περιγράφεται από το myastro.gr.

Η Αφροδίτη και η καλαισθησία

Αστρολογικά, ο πλανήτης που συνδέεται περισσότερο με την άποψή μας περί αισθητικής είναι η Αφροδίτη. Παρόλο που δεν έχει σχέση με τη γενική εξέλιξη της κουλτούρας και του πολιτισμού, ο πλανήτης της θεάς της ομορφιάς είναι το αστρολογικό σύμβολο, που εκλεπτύνει, ομορφαίνει, δίνει στιλ και ιδιαιτερότητα.

Φέρνει την εξέλιξη του προσωπικού γούστου και των προτιμήσεων. Η Αφροδίτη σε αυτό το θέμα είναι το μέρος εκείνο της προσωπικότητάς μας, που συνδέεται με την ωραιότητα που επιδιώκουμε να εκπέμπουμε, με το τι εκτιμάμε στη ζωή, με το τι μας χαρίζει απόλαυση, με τον τρόπο που θέλουμε να περνάμε ωραία.

Μπορεί να μην συνδέεται με τις πιο βαθιές μας ανάγκες, όπως ο σκοπός της ζωής ή η φιλοσοφία μας, αλλά είναι σημαντική γιατί φέρει την απόλαυση, την ικανοποίηση της υλιστικής πλευράς μας, καθώς και την αυτοεκτίμηση.

Ανάλογα με τις σχέσεις της με τους άλλους πλανήτες στο γενέθλιο ωροσκόπιο, ιδίως τους μεγάλους, δίνει σημαντικές ενδείξεις για το τι εκτιμούμε, πώς είναι η αισθητική μας, τι είδους στιλ υιοθετούμε. Και φυσικά μιλά για το είδος των ερωτικών σχέσεων που θέλουμε να έχουμε.

Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει όταν στο γενέθλιο ωροσκόπιο η Αφροδίτη σχηματίζει όψεις με τον Δία, τον Κρόνο, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα, καθώς και την επιρροή που έχει η θέση της στα ζώδια.

Η Αφροδίτη σε όψη με τον Δία

Όταν η Αφροδίτη σχηματίζει μια σημαντική όψη με τον Δία στο γενέθλιο ωοσκόπιο, για το άτομο έχει μεγάλη σημασία η απόλαυση που παίρνει από όλες του τις δραστηριότητες.

Ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο μια φιλοσοφία ζωής, που πρεσβεύει την αισθησιακή ευχαρίστηση ή την πολυτέλεια της «μεγάλης ζωής».

Τα άτομα που έχουν τέτοιες όψεις στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους, είναι πρωτοπόροι και… δάσκαλοι στην υψηλή τέχνη της διασκέδασης και του στιλ, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις μπορούν να φτάσουν στο ακατάπαυστο κυνήγι της ευχαρίστησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χαρούν τη ζωή υπό άλλες συνθήκες.

Επίσης επιδιώκουν (και συνήθως το καταφέρνουν) να γίνονται δημοφιλείς και να βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πλήθους ανθρώπων. Με την έμφυτη γοητεία και τη φιλικότητά τους, κερδίζουν τη συμπάθεια και συχνά τον θαυμασμό.

Η Αφροδίτη σε όψη με τον Κρόνο

Όταν η Αφροδίτη συναντιέται με τον Κρόνο στον γενέθλιο χάρτη, το άτομο δείχνει να παραιτείται σε κάποιο βαθμό από την επιδίωξη της απόλαυσης.

Αυτό δεν σημαίνει μια ζωή στερημένη από έρωτα, φιλίες, χαρές, αλλά υπάρχει μια επιφυλακτικότητα απέναντι στις σχέσεις και στην υλική πλευρά της διαβίωσης.

Συχνά το άτομο αυτό έχει συγκρότηση, χάρη και ένα συγκρατημένο, αλλά γοητευτικό στιλ. Ο Κρόνος είναι απαιτητικός και δεν ικανοποιείται εύκολα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε ένα γούστο υψηλών προδιαγραφών.

Οι προτιμήσεις του ατόμου, τότε, μπορεί να είναι εκλεπτυσμένες σε βαθμό σνομπισμού, με αποτέλεσμα να μη δείχνει ποτέ ικανοποιημένος.

Ή, από την άλλη, να δυσκολεύεται να αντλήσει χαρά από τις δραστηριότητές του, σαν να αντιμετωπίζει ενοχικά ακόμα και τη διασκέδαση ή να έχει μια μελαγχολική αντιμετώπιση ακόμα και στις πιο στενές σχέσεις του.

Η Αφροδίτη σε όψη με τον Ουρανό

Όσοι έχουν την Αφροδίτη τους να σχηματίζει όψη με τον Ουρανό στον γενέθλιο χάρτη, είναι τα άτομα που αγαπούν τον πειραματισμό, το ξεπέρασμα των ορίων, την προσβολή του κατεστημένου.

Το στιλ τους είναι τολμηρό, νεανικό και δημιουργικό και αυτό επεκτείνεται όχι μόνο στα γούστα, αλλά και στον τρόπο που βιώνουν τις σχέσεις τους.

Είναι εκείνοι που θα δημιουργήσουν τις καινούργιες τάσεις στη μόδα, τη διασκέδαση, τη γλώσσα και τη συμπεριφορά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι, σαν άνθρωποι, δεν κάνουν κι εκείνοι τα δικά τους «φάουλ».

Αν όμως αναγκαστούν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, τα πάντα τους φαίνονται ανούσια και πληκτικά. Εφόσον μπορέσουν να διοχετεύσουν τη δημιουργική τους έμπνευση σε όλους τους τομείς της ζωής που συνδέονται με την αισθητική, συμπεριλαμβανομένου και του έρωτα, θα μεγαλουργήσουν.

Η Αφροδίτη σε όψη με τον Πλούτωνα

Όταν η Αφροδίτη συναντιέται με τον Πλούτωνα σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, χάνει σε κάποιο βαθμό την ελαφράδα της και αποφασίζει να βουτήξει στα βαθιά.

Οι επιθυμίες του ατόμου και ο τρόπος που διαχειρίζεται τις σχέσεις του, αποκτούν ένταση, βάθος αλλά και μερικές φορές κτητικότητα και τάση για έλεγχο.

Οι συμπάθειες και οι αντιπάθειές του περιβάλλονται από έντονο πάθος και θέλει, αν όχι να τις επιβάλλει, τουλάχιστον να γίνονται αποδεκτές από τους άλλους.

Αυτή η πλανητική σχέση λειτουργεί με τον πιο υπόγειο τρόπο και διαποτίζει το άτομο που την έχει σε όλα τα επίπεδα, στα οποία εκφράζεται μέσω της Αφροδίτης του.

Έτσι, μπορεί να δείχνει την κτητικότητά του όχι μόνο στις σχέσεις του, αλλά και στην προσπάθεια να διατηρεί την αποκλειστικότητα σε ένα αντικείμενο που κατέχει ή ένα τρόπο διασκέδασης.

Η Αφροδίτη στον Κριό

Με αυτή τη θέση της Αφροδίτης, το άτομο μπορεί να παρασύρεται από οτιδήποτε καινούργιο και μοδάτο, είτε είναι ένα μπαράκι που μόλις άνοιξε, είτε μια γνωριμία.

Όμως οι ενθουσιασμοί του δεν κρατούν πολύ και οι προτιμήσεις του γρήγορα μετακινούνται σε κάποιο άλλο φανταχτερό «αντικείμενο του πόθου».

Η Αφροδίτη στον Κριό αναζητά διαρκώς νέες συγκινήσεις, που να έχουν τη χροιά της πρωτοτυπίας και της καινοτομίας, προσφέροντάς της εμπνεύσεις και δυνατά πάθη. Σε ανταπόδοση, κάνει κι εκείνη τη ζωή ενδιαφέρουσα για όσους είναι μαζί της.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο

Η θεά της ομορφιάς βρίσκεται στο ζώδιο της επικράτειάς της και αναζητά το περιβάλλον και τις συνθήκες, που θα της δημιουργήσουν την αίσθηση της απολαυστικής θαλπωρής.

Τα άτομα με αυτή τη θέση της Αφροδίτης στο γενέθλιο ωροσκόπιο, εκτός από γούστο και έμπνευση, μπορεί να έχουν και την απαιτούμενη επιδεξιότητα στα χέρια (και αρκετή υπομονή και επιμονή), για να διαμορφώσουν το καλόγουστο περιβάλλον που επιθυμούν.

Αγαπούν την καλή ζωή, τις απολαύσεις όλων των αισθήσεων και την ικανοποίηση της αφθονίας, που μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους

Με τη θέση της στο ζώδιο των Διδύμων, η Αφροδίτη επιζητεί την ποικιλία της ζωής, μέσα από τις ιδέες και την επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Το άτομο απολαμβάνει την αίσθηση ότι αποτελεί μέρος ενός μεγάλου κοινωνικού δικτύου, και μέσα από αυτές τις διασυνδέσεις, βρίσκει τρόπους να διαχειρίζεται καλύτερα τους διάφορους τομείς της ζωής του.

Η αισθητική του τείνει προς το καινούργιο, το πρωτότυπο, το εκκεντρικό μερικές φορές. Παρόλα αυτά, αλλάζει εύκολα απόψεις για το τι θεωρεί όμορφο ή λειτουργικό.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο

Σε αυτό το ζώδιο, η Αφροδίτη τονίζει την οικογενειακή και μάλλον παραδοσιακή πλευρά της, αποζητώντας την απόλαυση μέσα σε αυτά τα πλαίσια.

Έτσι, η αισθητική των ατόμων που έχουν αυτή τη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό τους, κινείται στο πλαίσιο του τρυφερού ρομαντισμού, χωρίς ακρότητες, με έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα.

Αυτό μεταφέρεται και στις προτιμήσεις του ατόμου ως προς τον ελεύθερο χρόνο του. Στις δραστηριότητές του αναζητά την αίσθηση της συνέχειας και επιθυμεί την ομορφιά που προκύπτει μάλλον από τη ζεστασιά της καρδιάς, παρά από την αισθητική τελειότητα.

Η Αφροδίτη στον Λέοντα

Τα άτομα που έχουν αυτή τη θέση της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη τους, προτιμούν τα αντικείμενα και τις δραστηριότητες, με τις οποίες θα προσελκύσουν την προσοχή, πράγμα που ισχύει και ως προς τα πρόσωπα από τα οποία γοητεύονται.

Θέλουν μέσα από τις ασχολίες τους, να μπορούν να εκφράζουν τη θέρμη και την πληθωρικότητα του χαρακτήρα τους, καθώς και τη δημιουργικότητά τους. Το γούστο τους είναι εξίσου πληθωρικό, φτάνοντας ακόμα και στα όρια του κραυγαλέου.

Αγαπούν τα έντονα χρώματα και στοιχεία, αδιαφορώντας για οτιδήποτε θεωρείται «τάση» από τους υπόλοιπους, καθώς θέλουν πάντα να είναι μοναδικοί και ξεχωριστοί.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο σε έναν γενέθλιο χάρτη, αναζητά την ομορφιά μέσα από το μέτρο.

Τα άτομα με τη συγκεκριμένη θέση στο ωροσκόπιό τους, βρίσκονται σε μια διαρκή επιδίωξη της τελειότητας χωρίς εξτρεμισμούς, μέσα από το διακριτικό, το απέριττο και το πνευματικά υψηλό.

Συχνά έχουν αρκετή επιδεξιότητα ώστε, σε συνδυασμό με την καλαισθησία τους, να δημιουργούν το περιβάλλον που τους εκφράζει. Δεν είναι οι άνθρωποι που θα ακολουθήσουν την τελευταία μόδα ή θα δημιουργήσουν τάσεις, αλλά πάντα βρίσκονται μέσα στο πνεύμα της εποχής.

Η Αφροδίτη στον Ζυγό

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο δεύτερο ζώδιο που κυβερνά, εκφράζει την καλαισθησία της μέσα από την ανθρώπινη επαφή.

Τα άτομα με αυτό το χαρακτηριστικό στο ωροσκόπιό τους αποθεώνουν την αισθητική με κάθε τους εμφάνιση ή δράση, στο παρουσιαστικό τους, στο περιβάλλον τους, στο τραπέζι τους, στη συμπεριφορά τους. Φυσικά και στον έρωτα.

Η καλαισθησία είναι για εκείνους η σπίθα που θα ανάψει το ενδιαφέρον και η ζωτική πνοή που θα το συντηρήσει. Η αρμονία για την Αφροδίτη στον Ζυγό εκφράζεται και μέσα από τη γαλήνη και την ισορροπία, οπτικά, αλλά και συναισθηματικά.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό

Για όποιον έχει την Αφροδίτη του σε αυτό το ζώδιο, η ομορφιά πρέπει να εμπνέει και να εμπνέεται από το πάθος, διαφορετικά του φαίνεται αδιάφορη και ανούσια.

Ο έντονος ερωτισμός του Σκορπιού είναι διάχυτος σε οτιδήποτε γοητεύει αυτά τα άτομα, που φλερτάρουν ακόμα και με καταστάσεις ακραίες, περιθωριακές, έντονες και μεταμορφωτικές.

Τα γούστα τους ρέπουν προς τον εντυπωσιασμό, καθώς θέλουν πάντα να προκαλούν αίσθηση. Και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, εκείνο που για οποιονδήποτε άλλον θα φαινόταν κραυγαλέο, σε εμφάνιση ή συμπεριφορά, πάνω σε εκείνους δείχνει ταιριαστό.

Η Αφροδίτη στον Τοξότη

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της ελευθερίας. Ως εκ τούτου, όσοι έχουν την Αφροδίτη τους εδώ, δεν δέχονται τους κανόνες της πλειοψηφίας ούτε σε ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική.

Για εκείνους τίποτα δεν μπαίνει πάνω από τη βολή τους και την άνεση των κινήσεων, που θέλουν να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους, οπότε δεν θα υποκύψουν σε συμβατικότητες.

Δεν φημίζονται για την υψηλή καλαισθησία τους, αλλά το αναπληρώνουν με την έντονη έκφραση της προσωπικότητάς τους μέσα από μια αισθητική, που είναι αυθεντική και γεμάτη από τη χαρά της ζωής.

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Υπό την επήρεια αυτού του «αυστηρού» ζωδίου, η Αφροδίτη βάζει την αισθητική της στην υπηρεσία του εντυπωσιασμού. Αλλά του εντυπωσιασμού που επιτυγχάνεται με «αιγοκερίσιους» όρους: διακριτικά και υποβλητικά, με καλό, ακριβό, αλλά κάπως συντηρητικό γούστο.

Τα άτομα με αυτή τη θέση της Αφροδίτης δεν υποκύπτουν σε προσωρινές μόδες και τάσεις, αλλά προτιμούν τη στερεότητα του διαχρονικού. Θέλουν να δείχνουν άψογοι, και στην εμφάνισή τους και στο περιβάλλον ή τις συνήθειές τους, καθώς θεωρούν την αισθητική ένα μέσον, αλλά και μια απόδειξη της κοινωνικής τους επιτυχίας.

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο

Σε αυτή τη θέση της Αφροδίτης γεννιούνται οι νέες τάσεις, οι καινοτομίες, οι αισθητικές (και οι κάθε άλλου είδους) επαναστάσεις.

Για τα άτομα που έχουν τον πλανήτη της ομορφιάς στον Υδροχόο, η αισθητική είναι μια δημόσια δήλωση για το ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν.

Μπορεί οι αντιλήψεις τους να μην ανταποκρίνονται στα γούστα και τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας και άλλωστε, αυτό είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.

Αντίθετα, μερικές φορές επιδιώκουν να προκαλούν. Στην ουσία, θέλουν να μετατρέψουν τον ίδιο τους τον εαυτό σε ένα έργο πρωτοποριακής τέχνης.

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς

Στο ζώδιο των Ιχθύων, η Αφροδίτη εκφράζει μια αισθητική που συγχρωτίζει τον κόσμο της πραγματικότητας με εκείνον της φαντασίας.

Τα άτομα με αυτή τη θέση της Αφροδίτης συνήθως είναι προικισμένα με εξαιρετική δημιουργικότητα και αυτό τους βοηθά να εξωτερικεύσουν τις ονειρικές θάλασσες του πλούσιου συναισθηματισμού τους, μέσα από το ντύσιμο, τη διακόσμηση των χώρων τους και τον τρόπο που «στέκονται» στον κόσμο γενικότερα.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου ως προς τις επικρατούσες τάσεις της μόδας, αλλά συχνά τις δημιουργούν εκείνοι, καθώς οι ιδέες τους εμπνέουν και άλλους ανθρώπους.