Είναι σίγουρο ότι το στοιχείο του νερού προσφέρει απλόχερα στον Σκορπιό εκείνα τα χαρακτηριστικά όπως η ευαισθησία, η ενσυναίθηση, ο ρομαντισμός και η έντονη συναισθηματικότητ…Τι συμβαίνει όμως με την πιο «σκοτεινή» πλευρά του;

Ζήλια

Δε ζηλεύει απλά όπως το κάθε ζώδιο. Ξεφεύγει σε αριθμό επεισοδίων ζήλιας και σε ένταση. Η ζήλια του πηγάζει από την ανασφάλεια ότι δεν είναι «αρκετός» και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περνάει σε μια φάση που δε δέχεται τίποτα λιγότερο από τα «θέλω» του.

Το θέμα είναι, ότι κάνει παρανοϊκές σκέψεις ότι τάχα το άλλο άτομο τον απατά ή ότι θα τον χωρίσουν κλπ.

Μηδενισμός

Αν μπορούσε κάποιος να δει την αύρα ενός Σκορπιού, το χρώμα θα ήταν σίγουρα μαύρο. Έχει αρκετά μηδενιστικές σκέψεις για ορισμένα θέματα και για αυτό άλλωστε το χιούμορ του είναι επίσης «μαύρο».

Μπορεί τη μια στιγμή να δείχνει χαρούμενος και ότι εκτιμά ένα θέμα και την άλλη στιγμή να συνειδητοποιεί ότι δεν άξιζε να ασχοληθεί καν με αυτό.

Κυκλοθυμία

Είναι ίδιος με τον Καρκίνο στο θέμα της κυκλοθυμίας. Αλλάζει συχνά συναισθήματα και διάθεση με αποτέλεσμα πολλές φορές ο συνομιλητής του να μην καταλαβαίνει αν έκανε κάπου κάποιο λάθος και να νιώθει άσχημα χωρίς πρακτικά να φταίει σε κάτι.

Είναι το άτομο που μπορεί από τη μία να δείχνει ότι αγαπάει και νιώθει ασφαλής μέσα στη σχέση, αλλά όταν το πιάσουν οι σκέψεις που αναφέραμε παραπάνω, «κλείνεται» στον εαυτό του και λειτουργεί πολύ αμυντικά και νιώθοντας ότι δεν είνι «αρκετός».

Εκδικητικότητα

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Σκορπιός εκδικείται. Το κάνει με χειριστικό και συναισθηματικό τρόπο. Αν επί παραδείγματι τον χωρίζει κάποιος και μετά θελήσει να τα ξαναβρούνε, ο Σκορπιός όσο και να νιώθει συναισθήματα, θα πει το «ναι» μόνο και μόνο για να χωρίσει εκείνος τον άλλον.

Το κακό είναι ότι του αρέσει να υπερτονίζει ότι κάνει σεξ τη δεδομένη περίοδο και με άλλα άτομα, μόνο και μόνο για να νιώσει ο πρώην σύντροφός του «μη αρκετός».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: