Μια σχέση σίγουρα δε μπορεί να είναι επί μονίμου βάσεως σε μια γαλήνεια και ήρεμη κατάσταση…Τι να κάνετε όμως όταν συμβαίνουν κατά καιρούς μικρο-τσακωμοί για το τίποτα;

Επικοινωνία

Είναι το παν σε μια σχέση. Αν δε λέει ο ένας στον άλλον από τι ενοχλείται, τότε τα πράγματα δε θα είναι πάντοτε καλά. Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία υπάρχει ασυνεννοησία για τα πιο απλά θέματα.

Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα να «χτίζονται» προβλήματα από το πουθενά γιατί κάποιος ή και οι δύο δεν τα είχατε πει νωρίτερα.

Ειλικρίνεια

Είναι σχεδόν το ίδιο με την επικοινωνία. Γενικότερα όπου υπάρχει καλή επικοινωνία υπάρχει και ειλικρίνεια και το αντίστροφο. Δε γίνεται να μη λέτε την αλήθεια ο ένας στον άλλον για πράγματα που σας ενοχλούν.

Ειδικά αν είστε ζευγάρι εδώ και χρόνια, είναι κυριολεκτικά αντιφατικό να μη λέει ο ένας στον άλλον την αλήθεια όπως είναι.

Συζήτηση

Δε χρειάζεται να υψώνει κανείς τη φωνή του. Μπορεί να γίνει μια συζήτηση-διάλογος, αν ο άλλος βέβαια δεν καταλαβαίνει τότε απλά μην ασχολείσαι.

Δεν έχει αλλάξει νοοτροπία και τρόπο συμπεριφοράς τόσες δεκαετίες, θα τις αλλάξει με εσένα μέσα σε λίγα λεπτά; Ούτε καν.

Ειναι φυσιολογικό

Είναι νορμάλ να υπάρχουν καβγάδες σε μια σχέση. Καμία σχέση δεν έχει πλήρη ηρεμία. Ωστόσο αυτό δε δικαιολογεί το να υπάρχει ανεπάρκεια στην επικοινωνία και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μεταξύ σας συνεννόησης.

Τι αλλάζει;

Συνήθως ένα ζευγάρι μετά από χρόνια που έχει μικρούς καβγάδες, συνηθίζει σε αυτό το μοτίβο και δε χρειάζεται να το αλλάξει.

Αν αυτό όμως συμβαίνει εξ αρχής, μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει σε ακόμη πιο έντονους τσακωμούς με αποτέλεσμα οι παρεξηγήσεις να είναι ένα καθημερινό φαινόμενο.

Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας από εσάς τους δύο, αλλά συνολικά και οι δύο. Αν αγαπάτε πολύ ο ένας τον άλλον, προφανώς και θα προσπαθήσετε να βελτιώσετε τη σχέση σας στο θέμα της επικοινωνίας και της συνεννόησης.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: