Το αγαπημένο βιομηχανικό στυλ επανέρχεται δυναμικά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και για καλό λόγο. Ο κομψός μοντερνισμός και η γοητεία του «παλιού κόσμου» μπερδεύονται σε ένα απρόσμενο παιχνίδι αντιθέσεων, με τη λιτή διακόσμηση να εμπνέεται από την αισθητική των εργοστασίων και άλλων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Οι vintage φθαρμένες ξύλινες επιφάνειες στα έπιπλα ή το ξύλινο δάπεδο, τα εκτεθειμένα τούβλα στον τοίχο, τα βιομηχανικά φωτιστικά και το τσιμέντο αποτελούν μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Αν και εμφανώς εμπνευσμένο από βιομηχανίες ή εργοστάσια, μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα στοιχεία εκτός του vintage και να μετατραπεί σε Industrial Rustic ή Pop Industrial, με τη διαφορά κάθε προσέγγισης να σχετίζεται με επιμέρους πινελιές, όπως είναι το ξύλο σε ακατέργαστη μορφή ή τα pop art στοιχεία.

Η υψηλή αισθητική του ημιτελούς

Μοντέρνο και εναλλακτικό αποκαλύπτει την ομορφιά ενός ημιτελούς έργου. Στην τελική του μορφή χαρίζει την επιμελώς ατημέλητη εικόνα ενός ανολοκλήρωτου χώρου, στον οποίο βρίσκει κανείς εκτεθειμένους σωλήνες, είτε πρόκειται για κανονικούς είτε για έπιπλα φτιαγμένα από αυτούς. Τα τούβλα στους τοίχους εντείνουν την ημιτελή αυτή αίσθηση και μία ανάλογη ταπετσαρία σε ουδέτερα χρώματα μπορεί εύκολα, γρήγορα και οικονομικά να ανανεώσει τον χώρο. Στην περίπτωση που το ξύλινο δάπεδο δεν υπάρχει, τότε αρκούν μερικά ξύλινα έπιπλα ή ράφια. Για να συνδυάσετε την αισθητική και τη λειτουργικότητα, δοκιμάστε τα ξύλινα καφάσια, καθώς όχι μόνο αποπνέουν βιομηχανικό αέρα αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αποθηκευτικοί χώροι. Το μαύρο, το γκρι και το άσπρο είναι ιδανικά για τον βιομηχανικό σχεδιασμό ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε επιπλέον πτυχές χρησιμοποιώντας πιο σκούρους τόνους. Ενας συνδυασμός από γκρι, ουδέτερα και ρουστίκ χρώματα είναι εξίσου καλός. Δώστε τον δικό σας χαρακτήρα, προσθέτοντας λαμπερές λεπτομέρειες, όπως είναι τα φυτά, που θα έρθουν σε αντίθεση με το βιομηχανικό σκουρόχρωμο ντεκόρ. Οι τετράγωνες γραμμές και τα ογκώδη σχήματα που «μπλοκάρουν» αποτελούν τις ιδανικές σιλουέτες, που αν συνδυαστούν με λίγες καμπύλες ή αφηρημένα σχήματα θα απογειώσουν τη βιομηχανική αίσθηση. Οι λιτές γραμμές των φωτιστικών με σωλήνες και λάμπες πυρακτώσεως δημιουργούν το εκλεπτυσμένο design με αποτέλεσμα το Industrial Chic.
Το industrial vibe μπορεί να επεκταθεί σχεδόν σε κάθε χώρο του σπιτιού. Μια σειρά από σκουρόχρωμα σκαμπό πλαισιώνουν ιδανικά ένα πάσο και ένα απλό ξύλινο τραπέζι με λιγοστές μεταλλικές λεπτομέρειες δίνει άλλη αίσθηση στην τραπεζαρία. Τα αξεσουάρ, φτιαγμένα από υλικά όπως το τσιμέντο, το γυαλί και το μέταλλο, μπορούν να τοποθετηθούν στρατηγικά για να αναδείξουν ακόμη περισσότερο τον ημιτελές χαρακτήρα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις επιφάνειές σας καθαρές, δίχως περιττά αντικείμενα, καθώς θέλετε να πετύχετε ένα μινιμαλιστικό σύνολο.

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τη chic τάση

Το βιομηχανικό στυλ έχει πολλούς υποστηρικτές και αυτό γιατί είναι ευχάριστα ευέλικτο. Αποτελείται κυρίως από ουδέτερες αποχρώσεις και υλικά που εστιάζουν σε μοναδικές υφές, χωρίς να σημαίνει ότι είναι δύσκολο ή χρονοβόρο. Ακολουθώντας απλά και βασικά βήματα, μπορεί να μεταμορφώσει κανείς τον χώρο του ενώ πλέον δεν χρειάζεται να κρύβουμε τις ατέλειες του σπιτιού, αφού το συγκεκριμένο στυλ τις αναδεικνύει. Παρά την απλότητα και τη λιτή του σχεδίαση, καταφέρνει να δημιουργήσει κανείς ένα τολμηρό «statement». Οταν τα σύγχρονα στοιχεία παρατίθενται στην αίγλη του παλιού δημιουργείται ένα αντιφατικό μήνυμα. Το μήνυμα αυτό είναι αρκετό για να προσελκύσει την προσοχή, δίχως να γίνεται υπερβολικό, ακολουθώντας μία εκ των βασικότερων αρχών της υψηλής αισθητικής, την απλότητα. Ο κομψός και ζωντανός χαρακτήρας αποπνέει με τον καλύτερο τρόπο το city vibe ενώ οι ατέλειες, που βρίσκονται στο προσκήνιο, εντείνουν την αίσθηση της αυθεντικότητας. Η ομορφιά της υλοποίησής του έγκειται στο προσωπικό άγγιγμα του διακοσμητή και αυτό είναι που το κατατάσσει στην καρδιά της εσωτερικής διακόσμησης.