To 2014, αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι ο Τζέιμι Φοξ θα υποδυόταν τον Μάικ Τάισον σε βιογραφική ταινία, αλλά το project έμεινε στο στάδιο της ανάπτυξης για χρόνια – μέχρι τώρα.

Σε συνέντευξή του στο talk show της σειράς Instagram Live με τον Μαρκ Μπιρνμπάουμ «Catching Up», ο Τζέιμι Φοξ επιβεβαίωσε ότι το project επιτέλους προχωρά.

Ο αμερικανός ηθοποιός αποκάλυψε επίσης πώς η ταινία θα εξερευνά τις «διαφορετικές ζωές» του Μάικ Τάισον.

«Θέλουμε να δείξουμε όσους εμπλέκονται» εξήγησε ο Φοξ. «Νομίζω ότι όλοι, νέοι και ηλικιωμένοι θα μπορούν να καταλάβουν το ταξίδι αυτού του άνδρα».

Ο ηθοποιός μίλησε επίσης για την προπόνηση που απαιτείται για να μεταμορφωθεί φυσικά στον Μάικ Τάισον στο αποκορύφωμα της καριέρας του στο μποξ.

«Κάθε δεύτερη μέρα, κάνω 60 pull-ups, κάνω 60 dips, κάνω 100 push-ups», είπε. «Δεν έχω μύες στη γάμπα, οπότε ίσως χρειαστεί να βάλουμε κάποια προσθετικά για αυτό».

O Tζέιμι Φοξ το έχει δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν και μάλιστα επιτυχημένα με την ερμηνεία του σαν Ρέι Τσαρλς, στο «Ray»/2004 του Τέιλορ Χάκφορντ, όπου ήταν πραγματικά εκπληκτικός.

Εδώ και χρόνια, αποτελεί μεγάλο του προσωπικό στοίχημα να υποδυθεί τον Μάικ Τάισον στην μεγάλη οθόνη και όλα δείχνουν ότι το πρότζεκτ προχωρά, αν κρίνουμε από το κορμί που χτίζει και που μας δείχνει στο Instagram.

Ο 52χρονος σταρ έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί και δεν αμφιβάλουμε καθόλου ότι θα είναι ξανά εξαιρετικός στον ρόλο του σχεδόν συνομήλικού του, παλαίμαχου μποξέρ.

Ενός θρύλου της επαγγελματικής πυγμαχίας, ο οποίος εκτός των αξέχαστων επιτυχιών του ενός των ρινγκ, είχε προκαλέσει πολλές φορές εντός και εκτός με επιθέσεις σε αντιπάλους (ποιος ξεχνά το δάγκωμα στο αυτί του Εβάντερ Χόλιφιλντ;), αλλά και κατηγορίες για βιασμό που του κόστισαν 3ετή φυλάκιση και μάλιστα στο απόγειο της καριέρας του.

Ξεκάθαρο κινηματογραφικό υλικό, το οποίο ο Φοξ ήλπιζε να σκηνοθετήσει ο Μάρτιν Σκορσέζε. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί τελικά, φήμες όμως θέλουν τον 77χρονο θρυλικό δημιουργό να εμπλέκεται στην παραγωγή.