Η Κέιτι Πέρι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Κάθριν Ελίζαμπεθ Χάντσον, γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1984 στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, από τους πεντηκοστιανούς ιερείς Μαίρη Κριστίν και Μορίς Κιθ Χάντσον. Είναι μια από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες στον κόσμο, έχοντας πουλήσει πάνω από 18 εκατομμύρια άλμπουμ και 125 εκατομμύρια singles παγκοσμίως, ενώ από το 2018 είναι κριτής στο «American Idol».

Eχει έναν μικρότερο αδελφό, ο οποίος ονομάζεται Ντέιβιντ και είναι επίσης τραγουδιστής, και μια μεγαλύτερη αδελφή, την Αντζελα. Μεγάλωσε σε ένα έντονα θρησκευτικό περιβάλλον, στο οποίο δεν επιτρεπόταν η δημοφιλής μουσική. Μεγαλώνοντας παρακολούθησε θρησκευτικά σχολεία και κατασκηνώσεις και ξεκίνησε να τραγουδάει στην εκκλησία των γονιών της. Η ίδια, αν και δεν αυτοπροσδιορίζεται αυστηρά ως θρησκευόμενη, έχει δηλώσει ότι προσεύχεται όλη την ώρα για αυτοέλεγχο και ταπεινότητα.

Το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, το οποίο όμως δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία, και έναν χρόνο μετά μετακόμισε στο Λος Αντζελες για να κυνηγήσει μια καριέρα στο τραγούδι. Η παγκόσμια επιτυχία ήρθε το 2008, με το δεύτερο άλμπουμ της, «One of the Boys», το οποίο περιείχε τις ποπ επιτυχίες «Kissed a Girl» και «Hot ’n’ Cold”»

Το τρίτο άλμπουμ της, «Teenage Dream», ακολούθησε δύο χρόνια μετά και ήταν το πρώτο της ρεκόρ στην κορυφή του US Billboard 200. Εφτασε στο νούμερο 1 στο US Billboard Hot 100 με τα singles «California Gurls», «Teenage Dream», «Firework», «ET» και «Last Friday Night (TGIF)», ενώ το «The One That Got Away» έφτασε στο νούμερο 3 στο chart. Κάπως έτσι η εκρηκτική Κέιτι Πέρι καθιερώθηκε ως το νέο ποπ είδωλο της μουσικής βιομηχανίας.

Το 2012 η Πέρι επανέκδωσε το άλμπουμ ως «Teenage Dream: The Complete Confection», το οποίο περιελάμβανε τα τραγούδια «Part of Me» και «Wide Awake».
Το επόμενο άλμπουμ της ήταν το Prism (2013), το οποίο έγινε το δεύτερο στην κορυφή των charts των ΗΠΑ και της χάρισε ένα ακόμα ρεκόρ: η πρώτη καλλιτέχνις με πολλά βίντεο που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο προβολές στο Vevo με τα βιντεοκλίπ των «Roar» και «Dark Horse». Την επιτυχία αυτή ακολούθησε το άλμπουμ «Witness» (2017), το οποίο έγινε το τρίτο άλμπουμ της που έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών charts.

Η Πέρι έχει λάβει διάφορα βραβεία, όπως τέσσερα Guinness World Records, πέντε Billboard Music Awards, πέντε American Music Awards, Brit Award, Juno Award και 13 υποψηφιότητες για Grammy Award. Εχει συμπεριληφθεί στους ετήσιους καταλόγους των γυναικών με τα υψηλότερα κέρδη στη μουσική από το 2011 ως το 2019 και η εκτιμώμενη αξία της περιουσίας της από το 2016 ανέρχεται στα 125 εκατ. δολάρια.

Από το 2010 μέχρι το 2012 ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Ράσελ Μπραντ. Το 2016 ξεκίνησε τη σχέση της με τον ηθοποιό Ορλάντο Μπλουμ, ενώ στις 14 Φεβρουαρίου 2019 αρραβωνιάστηκαν και τώρα περιμένουν το πρώτο τους παιδί.

Για την ομορφιά

«Ο,τι προϊόν και να χρησιμοποιήσει κανείς, δεν πρόκειται να νιώσει όμορφα, αφού η ομορφιά ξεκινάει από την αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένα προϊόν στον κόσμο που μπορεί να μας μεταμορφώσει τελείως. Το μακιγιάζ δεν καθορίζει το ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα».

Για την περιποίηση του δέρματός της

«Μου αρέσει να κρατάω τα πάντα απλά. Θέλω το δέρμα μου να είναι καθαρό και λείο, και, παρόλο που ακούγεται βαρετό, πάντα αφαιρώ το μακιγιάζ μου τη νύχτα, γιατί ξέρω τη δύναμη μιας καλής ρουτίνας περιποίησης. Πέραν αυτού, πιστεύω στην ατμοθεραπεία. Ακόμα και μόνη μου, βράζω νερό, ρίχνω μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και κάθομαι πάνω από το ζεστό νερό. Επειτα από αυτή τη διαδικασία το δέρμα μου δείχνει αισθητά πιο λαμπερό».

Το makeup trick που προτείνει

«Αν έχετε ένα κρεμώδες κραγιόν, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης ως ρουζ και σκιά ματιών, απλώνοντάς το με τα δάχτυλά σας. Θα χαρίσει στο πρόσωπό σας μια έξτρα λάμψη».

Η αγαπημένη της συνήθεια

«Αυτό που με κάνει να νιώθω όμορφα είναι να κάθομαι δέκα λεπτά κάθε ημέρα στον ήλιο, ώστε να συνθέσω βιταμίνη D».

Για τη διατροφή της

«Μου αρέσει το φαγητό και μερικές φορές όταν έχω κακή διάθεση το μόνο που θέλω είναι να φάω παγωτό, ανεξαρτήτως του πού είμαι. Αλλά αυτή η απότομη αύξηση της ντοπαμίνης που σε κάνει να νιώθεις καλά για ένα δευτερόλεπτο, σε επηρεάζει αρνητικά μακροπρόθεσμα. Τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να τρώω καλύτερα, λιγότερο πρόχειρο φαγητό, λιγότερη ζάχαρη, και το σώμα μου βελτιώθηκε».

Για τις πλαστικές

«Εχω κάνει λέιζερ και ενέσιμα κάτω από τα μάτια μου για να καταπολεμήσω τους μαύρους κύκλους, αλλά όλα πάνω μου είναι αληθινά. Οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι είμαι ψεύτικη, αλλά δεν έχει σημασία. Ξεφεύγουμε σιγά-σιγά από το αρνητικό στίγμα σχετικά με τις πλαστικές. Φυσικά, να είστε πάντα ο αυθεντικός εαυτός σας, αλλά αν κάποιος θέλει να κάνει πλαστική στη μύτη του επειδή θέλει να τη διορθώσει, ας το κάνει. Γενικά, τολμήστε ό, τι σας κάνει να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας».

Για το πώς είναι να είσαι διάσημος

«Εχω κουραστεί ήδη να είμαι διάσημη! Αλλά δεν έχω κουραστεί να δημιουργώ. Νομίζω ότι η φήμη είναι ένα αηδιαστικό υποπροϊόν αυτού που κάνω. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο πλάσμα και ταυτόχρονα ένα άγριο ζώο. Μπορεί να σε αγαπήσει και μετά μπορεί να σου επιτεθεί. Εξακολουθώ να θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο προσιτή και φιλική, αλλά πραγματικά σταμάτησα να στρέφω την προσοχή μου σε αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για εμένα. Εάν προσπαθείς να είσαι τέλειος για όλους, θα καταλήξεις σε πλήρη σύγχυση».

Για την εγκυμοσύνη της

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη και ευτυχισμένη. Φυσικά, υπάρχουν καλές και κακές ημέρες. Μερικές φορές βάζω τα κλάματα επειδή βλέπω τα πόδια μου ή ενώ κάνω κάτι απλό. Νομίζω ότι αυτό είναι θέμα ορμονών».