Είναι γεγονός ότι τους καλοκαιρινούς μήνες συνήθως δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα που αφορά το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας. Τα πιο χρήσιμα tips για να καταφέρετε να διατηρήσετε την υγιή λάμψη των μαλλιών σας καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, περιλαμβάνουν:

1. Τριμάρουμε τις άκρες πριν φύγουμε για τις διακοπές μας
Απομακρύνοντας την ψαλίδα και τις ταλαιπωρημένες άκρες, προστατεύουμε την υπόλοιπη τρίχα από κόμπους και της δίνουμε τη χαμένη φόρμα της.

2. Λουζόμαστε τακτικά με ένα ήπιας σύνθεσης σαμπουάν
Έτσι απομακρύνουμε αποτελεσματικά το αλάτι, το χλώριο και τα υπολείμματα από τα UV φίλτρα και επιτρέπουμε στην τρίχα αλλά και στο τριχωτό να «αναπνέουν». Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τότε λουζόμαστε καθημερινά. Αν όχι, μέρα παρά μέρα.

3. Ενυδατώνουμε τακτικά τα μαλλιά μας
Ακόμα και αν δεν λουστούμε μια μέρα, απλώνουμε καθημερινά ένα leave-in conditioner ή μια μάσκα για εντατική θρέψη και ενυδάτωση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα καλά ενυδατωμένα μαλλιά δεν φριζάρουν, σε αντίθεση με τα αφυδατωμένα, τα οποία απορροφούν την υγρασία από την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να «πετάνε». Συνήθως, το φριζάρισμα παρατηρείται στα ξηρά μαλλιά και φαίνεται πιο έντονα στα σπαστά ή σγουρά μαλλιά λόγω του σχήματός τους.

4. Δεν χτενιζόμαστε στην παραλία
Το αλατόνερο κάνει τα μαλλιά λιγότερο ελαστικά. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τα σπάμε. Αν θέλουμε οπωσδήποτε να τα χτενίζουμε, προτιμάμε μια χτένα με αραιά δόντια.

5. Δεν τρίβουμε τις άκρες των μαλλιών
Όταν λουζόμαστε, κάνουμε απαλό μασάζ στο τριχωτό για να το καθαρίσουμε και να διεγείρουμε την οξυγόνωσή του. Αποφεύγουμε, ωστόσο, να τρίβουμε το υπόλοιπο στέλεχος της τρίχας και ιδιαίτερα τις άκρες, γιατί δημιουργούμε περισσότερους κόμπους. Έτσι κι αλλιώς, η τρίχα καθαρίζεται από το σαπούνι και το νερό, που ρέουν σε όλο το μήκος της.

6. Αποφεύγουμε το πιστολάκι και τα λοιπά εργαλεία θερμότητας
Καλό είναι να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά, τουλάχιστον το καλοκαίρι και πολύ περισσότερο στις διακοπές. Έτσι δεν τα αφυδατώνουμε παραπάνω και δεν ταλαιπωρούμε το τριχωτό της κεφαλής. Εκτός αυτού, θα απολαύσουμε περισσότερο τις διακοπές μας.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: