Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Οι κλασικοί υπαίτιοι που επιστρέφουμε από τις καλοκαιρινές διακοπές με μαλλιά ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα. Ακόμη κι αν φέτος δεν φύγουμε για διακοπές, οι επισκέψεις στη θάλασσα και στην πισίνα σε συνδυασμό με την ηλιοθεραπεία μπορούν να βλάψουν την τρίχα μας. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε υπέροχα μαλλιά και το καλοκαίρι.

Η σωστή προετοιμασία

Κανένα προϊόν δεν θα μας χαρίσει ωραία μαλλιά αν το εφαρμόζουμε σε μια κατεστραμμένη βάση. Γι’ αυτό φροντίζουμε να ξεφορτωθούμε την ψαλίδα. Μάλιστα, είναι μια καλή ευκαιρία να τολμήσουμε ένα πιο κοντό κούρεμα (ένα καρέ, ίσως, που είναι και στη μόδα), ώστε να περιποιούμαστε με μεγαλύτερη ευκολία τα μαλλιά μας.

Μαλλιά που «διψάνε»

Όπως ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση, έτσι και τα μαλλιά μας. Το καλοκαίρι η τρίχα τείνει να αφυδατώνεται από τους εξωτερικούς παράγοντες και τα μαλλιά μας να δείχνουν θαμπά και άτονα. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε μια μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ώστε να τους χαρίζουμε τη βαθιά ενυδάτωση που χρειάζονται. Φυσικά, δεν πρέπει να παραμελούμε την εκ των έσω ενυδάτωσή μας, δηλαδή να πίνουμε πολύ νερό. Το νερό, εκτός από ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, είναι εξίσου απαραίτητο και για την ομορφιά μας.

Ασπίδα προστασίας

Από τον ήλιο

Θα παραλείπατε ποτέ το αντηλιακό για το σώμα και το πρόσωπό σας; Σίγουρα όχι! Ετσι, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την προστασία των μαλλιών μας από τον ήλιο, ο οποίος αφυδατώνει και αγριεύει την τρίχα. Αν μάλιστα τα βάφουμε, έχουμε έναν ακόμη λόγο να συμπεριλάβουμε το αντηλιακό μαλλιών στο καθημερινό μας νεσεσέρ.
Τα αντηλιακά προϊόντα μαλλιών δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από την τρίχα, όπως κάνουν τα αντηλιακά για το δέρμα. Επίσης, το καπέλο είναι μια καλή επιλογή που μας χαρίζει προστασία και έξτρα πόντους στυλ.

Από το αλάτι

Όσο ωραίους κυματισμούς χαρίζει (γνωστά και ως beach waves), άλλο τόσο φθείρει την τρίχα, ανοίγοντας τα λέπια της και κατ’ επέκταση αφυδατώνοντάς τη. Για να μην καταλήξουμε, λοιπόν, με θαμπά, άγρια μαλλιά, εφαρμόζουμε ένα leave-in conditioner με αντηλιακά φίλτρα και απολαμβάνουμε τις βουτιές μας ξέγνοιαστες!

Από το χλώριο

Μπορεί να σκοτώνει τα βλαβερά βακτήρια που υπάρχουν στο νερό της πισίνας, σκοτώνει όμως και… τα μαλλιά μας ξεθωριάζοντάς τα. Καλό είναι, λοιπόν, να μην κάνουμε τη βουτιά μας αν δεν έχουμε εφαρμόσει πρώτα ένα leave-in conditioner, ιδανικά κάποιο με αντηλιακά φίλτρα.

3 tips για υγιή μαλλιά και το καλοκαίρι

1. Ξεπλένουμε καλά τα μαλλιά μας μετά το μπάνιο (είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα) με ένα ήπιας σύνθεσης σαμπουάν, ώστε να αφαιρέσουμε το αλάτι ή το χλώριο, καθώς και τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει.

2. Δεν χτενιζόμαστε στην παραλία και γενικά όταν είναι τα μαλλιά μας βρεγμένα, επειδή τότε είναι πιο εύθραυστα.

3. Μένουμε μακριά από το σεσουάρ και τα εργαλεία με θερμότητα, ώστε να αποφύγουμε την έξτρα ταλαιπωρία της τρίχας και – γιατί όχι;– να πετύχουμε ένα πιο ανάλαφρο, καλοκαιρινό look.