Η νεκροψία της 33χρονης ηθοποιού Νάγια Ριβέρα, η οποία βρέθηκε μετά από ημέρες εντατικών ερευνών την Δευτέρα (13/7) έδειξε πως η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς «Glee» έχασε τη ζωή της από πνιγμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Ριβέρα έπεσε για κολύμπι στη λίμνη Πιρού στην Καλιφόρνια όπου είχε πάει με τον 4χρονο γιο της.

Η βάρκα τους παρασύρθηκε και έτσι χρειάστηκε να κολυμπήσουν για αρκετή ώρα ώσπου να τη βρουν.

Όταν τελικά τα κατάφεραν, η Νάγια Ριβέρα χρησιμοποίησε ό,τι δυνάμεις της είχαν απομείνει για σώσει τον γιο της και να τον βάλει μέσα στη βάρκα. Ωστόσο δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό της και μετά η ίδια εξαφανίστηκε.

«Ξέρουμε από τον γιο της Νάγια ότι σε κάποια φάση οι δυο τους κολύμπησαν μαζί. Ο μικρός είπε ότι τον βοήθησε να ανέβει στη βάρκα και μόλις γύρισε να την δει είχε βυθιστεί στο νερό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος από το γραφείο του σερίφη της περιοχής Ventura.

Οι αρχές συμπεραίνουν ότι οι δυο τους κολυμπούσαν και ήταν πλέον απόγευμα, η βάρκα δεν είχε άγκυρα και είχε παρασυρθεί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η Νάγια Ριβέρα δηλώθηκε επίσημα αγνοούμενη την Παρασκευή 10 Ιουλίου μετά από ατύχημα που είχε στη λίμνη Πιρού στην Καλιφόρνια, σε βάρκα που επέβαινε μαζί με τον γιο της.

Όπως ανέφερε η Αστυνομία της επαρχίας Βεντούρα, στις 09:30 το πρωί τοπική ώρα άρχισαν έρευνες για πιθανό πνιγμό ατόμου στη λίμνη, ενώ αργότερα ταυτοποίησαν την αγνοούμενη ως την 33χρονη ηθοποιό, ενώ ο 4χρονος γιος της εντοπίστηκε μόνος του στη βάρκα. Το παιδί, που βρέθηκε με το σωσίβιό του και αποκοιμισμένο στη βάρκα, δήλωσε στις Αρχές ότι η μητέρα του έπεσε στη λίμνη να κολυμπήσει και έκτοτε είναι άφαντη.

Στις έρευνες συμμετείχαν ελικόπτερα, drones και ομάδα καταδύσεων.

Η σορός της τελικά εντοπίστηκε την Δευτέρα (13/7).

Οι αρχές επιβεβαίωσαν την αρχική τους εκτίμηση, τονίζοντας ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης ή αυτοκτονίας, πράγμα που επιβεβαίωσε εντέλει και το πόρισμα του ιατροδικαστή που κάνει λόγο για πνιγμό.

H Νάγια Ριβέρα με μια ματιά

Η 33χρονη ηθοποιός Νάγια Ριβέρα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό ως «Σαντάνα Λόπεζ» στην τηελοπτική σειρά «Glee», στην οποία πρωταγωνιστούσε το διάστημα 2009-2015.

Μετά από αυτό τον ρόλο – ντεμπούτο της, εμφανίστηκε στο «Devious Maids» και στο «Step Up: High Water».

Ως μέλος του καστ της σειράς «Glee», είχε λάβει διάφορες υποψηφιότητες βραβείων στις διοργανώσεις «Screen Actors Guild Awards», Γκράμι και «Teen Choice Awards».

Ενώ πρωταγωνιστούσε στο Glee, είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Columbia το 2011, οπότε και είχε κυκλοφορήσει το single με τον τίτλο «Sorry», με τον ράπερ Big Sean.