Μια επιβεβαίωση και κάποιες αλλαγές για το καινούριο άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 24 Ιουλίου έκανε μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ο διάσημος ράπερ .

Ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ, αν και στα τέλη Ιουνίου είχε πει ότι θα ήταν «God’s Country»  τελικά θα είναι «Donda», το όνομα της μητέρας του.

Και έδωσε καινούργια λίστα τραγουδιών (θα είναι 12 και όχι 20 όπως είχε τουιτάρει – και ακολούθως, διαγράψει – το περασμένο Σάββατο)

Στην ενημερωμένη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κάνιε Γουέστ μέσω Twitter  δεν περιλαμβάνεται το πρόσφατο σίνγκλ «Wash Us in the Blood» το οποίο κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα με συμμετοχή του Travis Scott, μιξάρισμα από Dr. Dre και βίντεο σε σκηνοθεσία του Arthur Jaffa.

Από το track list, ωστόσο του νέου άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ  δεν θα μπορούσε να λείπει το τραγούδι «Donda», στο οποίο η μητέρα του διάσημου ράπερ, η οποία δεν ζει, απαγγέλλει απόσπασμα από το «Sound of Da Police» του KRS-One.

Ο Κάνιε Γουέστ κοινοποίησε το τραγούδι στις επίσημες σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 12 Ιουλίου, την ημέρα που η μητέρα του θα γιόρταζε τα 71α γενέθλιά της.

Η Ντόντα Γουέστ πέθανε τον Νοέμβριο του 2007 μετά από επιπλοκές από αισθητική επέμβαση.

Ο θάνατός της οδήγησε τον τότε κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να υπογράψει τον «Νόμο της Ντόντα», ο οποίος καθιστούσε υποχρεωτικό για τους ασθενείς να λαμβάνουν ιατρική άδεια μετά από ενδελεχείς εξετάσεις προτού υποβληθούν σε αισθητική επέμβαση.

Επιπλέον, στην ενημερωμένη λίστα τραγουδιών του νέου άλμπουμ του Κάνιε Γουέστ, υπάρχει – όπως σημειώνει το Pitchfork – τραγούδι με τίτλο «New Body»  το οποίο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ αρχικά, προοριζόταν για το τελευταίο άλμπουμ του Γουέστ, το περυσινό «Jesus Is King», με έναν δάνειο στίχο της Νίκι Μινάζ, αλλά λόγω διαφορών αυτή η εκδοχή τελικά απορρίφθηκε.