Ίσως αντιπαθούσατε ανέκαθεν τα γυμναστήρια. Από την άλλη, μπορεί να είναι η φετινή χρονιά που σας έχει κάνει να τα… κοιτάζετε με μισό μάτι. Ή ενδεχομένως απλώς φοβάστε ότι θα χάσετε τη φόρμα σας αν δεν το επισκεφθείτε στις διακοπές. (Κι έχετε δίκιο, αφού μια βδομάδα απραξίας αρκεί για να δείτε την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή να μειώνεται.) Σε κάθε περίπτωση, θα εκπλαγείτε διαπιστώνοντας πόσο αποτελεσματικά μπορείτε να ασκηθείτε μέσα στο ίδιο σας το σπίτι – ή πόσο εύκολα μπορείτε να μετατρέψετε κάθε νησί σε… προπό-νησι – ακολουθώντας μερικά απλά tips και… πολλαπλά ενδιαφέροντα προγράμματα.

Πιάστε χώρο

Το γεγονός ότι μπορείτε να γυμναστείτε οπουδήποτε, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνετε. Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού, το οποίο είναι βολικό και χωρίς περισπασμούς, θα σας είναι ευκολότερο να συγκεντρωθείτε στο πρόγραμμά σας. Το ίδιο ισχύει και για το ξενοδοχείο ή το εξοχικό. Άλλο ένα «συν» της επιλογής χώρου; Αφήνοντας εκεί τον εξοπλισμό ή απλώς τα αθλητικά σας ρούχα, εξασφαλίζετε ότι θα σας… γεμίζουν ενοχές μέχρι να αναλάβετε δράση. Και βέβαια, αν αγαπάτε τη γιόγκα, μπορείτε να διακοσμήσετε αυτή τη γωνιά ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμη και από το καλύτερο στούντιο.

Επενδύστε στο styling

Μιας και αναφερθήκαμε στο ζήτημα των ρούχων, όχι, δεν μπορείτε να τα παρακάμψετε για χάρη της πιτζάμας σας. Ή μάλλον μπορείτε, αλλά δεν θα σας το προτείναμε. Το κατάλληλο outfit θα σας ανοίξει την όρεξη για γυμναστική. Αν όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τότε επειδή δεν θα θέλετε να μπείτε στη διαδικασία να αλλάξετε μόνο και μόνο για να… επιστρέψετε στην αρχική σας θέση στον καναπέ.

Αρχίστε από τα βασικά

Τα βαράκια, οι διάδρομοι και τα περίπλοκα μηχανήματα είναι εξαιρετικά χρήσιμα, όχι όμως και απαραίτητα. Ένα σχοινάκι και ένας ιμάντας αντίστασης είναι υπεραρκετά για να πειραματιστείτε με μια σειρά από αποτελεσματικές ασκήσεις. Ναι, ακόμη και αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα απαιτητικό πρόγραμμα pilates.

Μαθήματα προγραμματισμού

Άλλο ένα σημαντικό tip; Όταν λέτε ότι θέλετε να βάλετε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας, βεβαιωθείτε ότι κυριολεκτείτε. Είναι πολύ εύκολο να αναβάλετε την άσκηση επ’ αόριστον, αν δεν ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που θα αξιοποιείτε πάντα γι’ αυτό το σκοπό. Μην ανησυχείτε. Είκοσι λεπτά έντονης προπόνησης είναι κάτι παραπάνω από αρκετά – ειδικά αν κάνετε ασκήσεις σχεδιασμένες για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Φέρτε τον προπονητή στο σπίτι

Δεν χρειάζεται να έχετε το budget που απαιτείται για personal trainer, ούτε να πάρετε κάποιον μαζί σας στις… διακοπές για να σας προπονεί. Η τεχνολογία φροντίζει πλέον για όλους μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ακολουθήσουμε ολοκληρωμένα ψηφιακά προγράμματα εκγύμνασης και ευεξίας, όπως αυτά που προσφέρει  ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ στη νέα πλατφόρμα The Coach , online αλλά και στα καταστήματά του.

Εκεί μπορούμε να βρούμε τον προσωπικό μας εικονικό προπονητή (Personal Virtual Coach), κάθε στιγμή, όπου και αν βρισκόμαστε, αλλά και περισσότερα από 100 προγράμματα στα ελληνικά, για fitness, yoga, pilates και χορό, σχεδιασμένα από έμπειρους προπονητές με μεγάλη τεχνογνωσία, όπως ο lead fitness coach Γιώργος Ξηρός και η lead dance coach Αφροδίτη Αντίσου.

Η πλατφόρμα ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως interactive practice, speed control, loop moves και video mirroring κι έτσι μας επιτρέπει να αποκτήσουμε 360º αντίληψη και να μάθουμε σε χρόνο μηδέν τις ασκήσεις, τις χορογραφίες, τις τεχνικές αναπνοής ή ό,τι άλλο επιλέξουμε να κάνουμε. Και για όλους εμάς που έχουμε κάνει το γραφείο δεύτερο σπίτι μας ή γενικά, για όσους δεν έχουν την πολυτέλεια του χρόνου, τα εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης είναι σχεδιασμένα να μην ξεπερνούν τα 20 λεπτά.

Εξασφαλίζοντας μια τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια συνδρομή, δεν αποκτούμε πρόσβαση μόνο στα δεκάδες προγράμματα που έχουν ήδη ανέβει στην πλατφόρμα, αλλά και στις νέες προπονήσεις και κατηγορίες που θα προστίθενται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βάσει των τελευταίων τάσεων στην ευεξία και το fitness.

Εδώ στο Vita, ανυπομονούμε περισσότερα απ’ όλα, για τα προγράμματα πολεμικών τεχνών, AcroYoga, Ballet Fit και Couple Fitness που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και φυσικά για τα εβδομαδιαία live training μέσω ειδικών webinars, στη διάρκεια των οποίων θα μπορούμε να συνομιλούμε με τους προπονητές μας και να παρακολουθούμε ζωντανά τα μαθήματα, ώστε καμία απορία μας να μη μείνει αναπάντητη.

Μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας συνδρομή στο The Coach από €9,90 το μήνα στο www.germanos.gr αλλά και σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, όπου θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία προϊόντων τεχνολογίας που θα αναβαθμίσουν την προπόνησή σας, όπως smartwatches, smartbands, action cameras και αμέτρητα ακόμη sports accessories.

Μάθετε περισσότερα για το The Coach εδώ.