Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πολλούς μήνες έκανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 99.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921, γνωστός ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας. Μάλιστα, προσφάτως έκανε και μια σπάνια δημόσια εμφάνιση συμμετέχοντας σε μια τελετή διάρκειας μόλις τριών λεπτών στο κάστρο Ουίνδσορ, ενώ η Καμίλα, βρισκόταν στο Χαϊγκρόουβ στο Γκλουστεστερσάιρ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Δούκας του Εδιμβούργου δέχθηκε τις ευχαριστίες για τα 67 χρόνια υποστήριξής του στο τάγμα The Rifles και φάνηκε να είναι σε πολύ καλή διάθεση, χαμογελώντας και χαιρετώντας.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου το 2018, βγήκε από το κάστρο Ουίνδσορ για τη σύντομη τελετή, και ενώ αρχικά φάνηκε να διστάζει, τελικά κατέβηκε χωρίς βοήθεια τα τέσσερα μαρμάρινα σκαλοπάτια, κάνοντας προσεκτικά κάθε βήμα προτού συνομιλήσει με όσους έδωσαν το παρών στην τελετή.

Ακολούθως, με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη του, μίλησε με καθέναν από αυτούς, προτού επιστρέψει στο εσωτερικό του παλατιού. Και να σημειωθεί πως μιλώντας μετά την τελετή, ο στρατηγός Κόμπινγκερ Σάιμς, δήλωσε το εξής: «Είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε τον πρίγκιπα Φίλιππο για αρχηγό.

Η ικανότητά του να συνδέεται άμεσα με τους τυφεκιοφόρους, είτε νέους είτε ανώτερους, το να καταφέρνει να βγάζει πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και να σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι το μόνο άτομο μέσα στο χώρο, είναι καταπληκτική. Ήμασταν πολύ τυχεροί που τον είχαμε αρχηγό για 67 χρόνια».

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: