Τζωρτζίνα, κάνε μας ένα σύντομο life story.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, μια πόλη απαράμιλλης ομορφιάς, που είναι και ο τόπος καταγωγής της μητέρας μου. Το μη κρητικό επώνυμο οφείλεται στον μπαμπά μου, ο οποίος κατάγεται από ένα χωριό της Θράκης. Γύρω στα 18 μου χρόνια πήρα για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια μου, όταν μετακόμισα στο Ρέθυμνο, όπου και φοίτησα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας. Κάπου εκεί, προς το δεύτερο έτος των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο, συνειδητοποίησα ότι τελικά με ενδιαφέρει η δημοσιογραφία. Συνεχίζω όμως κανονικά τις σπουδές μου και λίγο πριν αποφοιτήσω ξεκινάω παράλληλα να παρακολουθώ μαθήματα δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Ετσι σχεδόν ταυτόχρονα παίρνω και τα δύο πτυχία μου. Λίγο πριν ξεκινήσω πρακτική και πριν κλείσω τα 24, έρχεται η πρώτη σπουδαία επαγγελματική πρόταση από την TV CRETA. Αναλαμβάνω για περίπου 3 χρόνια την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, καθώς και μια εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή. Και όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ήρθε η πρώτη πρόταση από αθηναϊκό κανάλι και αυτός ήταν ο λόγος που μετακόμισα στην πρωτεύουσα, όπου ζω εδώ και δύο χρόνια. Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που εγκαταστάθηκα στην Αθήνα και γύρω στον Φεβρουάριο του 2018 ξεκινάει η συνεργασία μου με την Alter Ego Media και το ΟΝΕ. Πέρασε γρήγορα ο καιρός και χωρίς σχεδόν να το καταλάβω βρέθηκα να εργάζομαι στο Μεγάλο Κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, το Mega».

Στόχους, συναισθήματα, φιλοδοξίες που προκαλεί η ένταξή σου στην τηλεόραση του Mega, του πιο ισχυρού τηλεοπτικού brand της χώρας;

«Ακριβώς επειδή πρόκειται για το πιο ισχυρό τηλεοπτικό brand της χώρας, αισθάνομαι τιμή, χαρά, αλλά έχω και ένα αίσθημα ευθύνης λόγω της πλούσιας ιστορίας του σταθμού. Δεν σου κρύβω ότι ήταν ένα όνειρό μου να εργαστώ στο Mega. Οταν έκλεισε, πίστεψα ότι έχασα μια μοναδική ευκαιρία στη ζωή μου. Σύντομα όμως κατάλαβα ότι καμία ευκαιρία που πραγματικά και βαθιά επιθυμείς να σου δοθεί δεν χάνεται έτσι απλά. Εργάζομαι σκληρά και πολλές ώρες, όπως όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες του Mega, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προσωπικά φιλοδοξώ να εργάζομαι και να εξελίσσομαι δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά μέσα από το Mega και στο Mega».

Αυτή την περίοδο σε βλέπουμε στην «Κοινωνία ώρα Mega», όπου μαζί με τον Nτίνo Σιωμόπουλο φροντίζετε για την καλοκαιρινή πρωινή μας έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

«Και αυτή θεωρώ πως είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία που μου δίνεται μέσα στο κανάλι ώστε να παρουσιάσω τη δουλειά μου, αλλά και για να συστηθώ καλύτερα στο τηλεοπτικό κοινό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνεργάζομαι με τον Ντίνο Σιωμόπουλο στην καλοκαιρινή εκδοχή της εκπομπής “Κοινωνία ώρα Mega” καθώς είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος που προσωπικά θαυμάζω για το ήθος, τη σεμνότητα και τον επαγγελματισμό του. Κάθε μέρα στο στούντιο μαζί του διδάσκομαι και κάτι νέο. Περισσότερο όμως χαίρομαι γιατί πλέον έχω “εξασφαλίσει” έναν καλό φίλο. Στόχος και των δύο είναι μέσα στο καλοκαίρι να ενημερώνουμε με αντικειμενικότητα, εγκυρότητα και αμεσότητα το τηλεοπτικό κοινό για τα όσα συμβαίνουν γύρω και δίπλα μας, μέσα σε αυτό το παράξενο και ιδιαίτερο καλοκαίρι που η επικαιρότητα μας θέλει σε ετοιμότητα».

«Κοινωνία ώρα Mega»

Καλοκαιρινή πρωινή ενημέρωση από τον Ντίνο Σιωμόπουλο και την Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη

Το στοίχημα που θέλεις να κερδίσεις;

«Γενικά δεν βάζω στοιχήματα, όχι γιατί φοβάμαι μήπως χάσω αλλά γιατί πιστεύω ότι με τη ζωή δεν πρέπει να παίζεις. Ακολουθώ τον επαγγελματικό δρόμο που επέλεξα να βαδίσω και εκείνη θα με οδηγήσει εκεί που πρέπει».

Τι θα ήθελες να βελτιώσεις αλλά και τι να διατηρήσεις στο κομμάτι της παρουσίασης;

«Κάθε χρόνος επιπλέον επαγγελματικής, άρα και τηλεοπτικής, εμπειρίας με οδηγεί ασυναίσθητα στο να αλλάζω ή να εξελίσσω πράγματα στο κομμάτι της παρουσίασης. Η εμπειρία και η τριβή είναι ο οδηγός».

Τι παρακολουθείς στην τηλεόραση;

«Θα φανεί κλισέ, αλλά δεν παρακολουθώ τηλεόραση όσο θα ήθελα. Μου αρέσει η τηλεόραση αλλά δεν έχω χρόνο να παρακολουθήσω. Φροντίζω μόνο καθημερινά να μη χάνω ούτε ένα δελτίο ειδήσεων. Αρα πάλι για επαγγελματικούς λόγους βλέπω. Λατρεύω όμως τις ταινίες και μόλις βρω ευκαιρία δημιουργώ το κατάλληλο σκηνικό (κανεπές, μαξιλάρι, ποπκόρν) και απολαμβάνω στιγμές».

Όρια. Πότε τα ξεπερνάς;

«Αρκετές φορές δυστυχώς και πιστεύω πως αυτό είναι και ένα από τα ελαττώματά μου. Το θεωρώ αδυναμία να βγαίνεις εκτός ορίων και να χαλάς την ψυχολογία σου για τον οποιονδήποτε λόγο. Ευτυχώς είναι κάτι που το αναγνωρίζω στον εαυτό μου και τα τελευταία χρόνια το ελέγχω όλο και περισσότερο. Πάντως η συνειδητότητα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα και έχω κάνει ήδη το δεύτερο».

Τι πιστεύεις για την ατομική ευθύνη;

«Απαραίτητη, σημαντική, αυτονόητη. Δεν έχω αναφέρει καθόλου τυχαία τη σειρά των λέξεων. Ειδικά στις μέρες μας και από δω και στο εξής, για να έχουμε μια καλή ποιότητα ζωής χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας αλλά και τις ζωές των συνανθρώπων μας, είναι επιτακτική ανάγκη να αναπτύξουμε το αίσθημα αυτό».

Πώς αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες;

«Συνήθως με μοναχικότητα. Δεν μοιράζομαι καθόλου εύκολα τις δυσκολίες. Οχι γιατί δεν εμπιστεύομαι τους ανθρώπους ή δεν θέλω να μοιράζομαι πράγματα, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιώ και έτσι μπορώ μετά να διαχειριστώ ή να αντιμετωπίσω πιο εύκολα την κατάσταση. Ο χρόνος που χρειάζομαι τις περισσότερες φορές είναι ελάχιστος και εξαρτάται πάντα και από την περίπτωση».

Αισθάνεσαι αγωνία για το μέλλον του πλανήτη μας;

«Αισθάνομαι αγωνία για το μέλλον το δικό μας. Γιατί δυστυχώς το μέλλον του πλανήτη, αν εμείς που οδηγήσαμε τα πράγματα σε αυτό το σημείο δεν κάνουμε κάτι τώρα, φοβάμαι πως είναι προδιαγεγραμμένο. Και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Και εδώ χρειάζεται κυρίως ατομική ευθύνη, γιατί συλλογικά τον καταστρέψαμε. Ας πάρουμε λοιπόν το πράγμα ανάποδα και ας ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τον κόσμο πρώτα από τον εαυτό μας. Θα εκπλαγούμε με το αποτέλεσμα».

Εγερτήριο στις…

«2.45 χτυπάει το πρώτο ξυπνητήρι. Τελικά σηκώνομαι στο τρίτο, γύρω στις 3.15. Ναι, ναι, είναι σκληρό…».

Και τα Σαββατοκύριακα;

«Δεν βάζω ρολόι. Το Σαββατοκύριακο το περιμένω από τη Δευτέρα, αλλά ό,τι και να κάνω το μάτι ανοίγει στις 5 το χάραμα. Τουλάχιστον απολαμβάνω με ηρεμία την ανατολή του ηλίου. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι μαγική».

Ποιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις που δεν έχεις;

«Μμμμ… Νομίζω να κάνω τα γράμματα της μητέρας μου και να ζωγραφίζω όπως η αδελφή μου. Δεν θα σου πω να παίζω ποδόσφαιρο σαν τον μπαμπά μου, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα. Πήρα όμως το ταλέντο του στον αθλητισμό γενικότερα».

Σου αρέσει ο αθλητισμός, χωράει η άσκηση στην καθημερινότητά σου;

«Αγαπώ τον αθλητισμό γιατί ασχολούμαι από παιδί. Είναι τρόπος ζωής και το καλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να κάνει στον εαυτό του. Θα ήθελα να είχα λίγο περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ, αλλά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αρκούμαι στις τέσσερις φορές την εβδομάδα γυμναστική στο σπίτι. Προσεχώς θα ξεκινήσω pilates. Το θέλω πολύ».

Προσέχεις τη διατροφή σου;

«Αρκετά θα έλεγα. Δεν πίνω, δεν καπνίζω, αποφεύγω τηγανητά και ανθρακούχα, δεν μου αρέσει καθόλου ο καφές και το βράδυ δεν τρώω ποτέ φαγητό εκτός αν είμαι σε βραδινή έξοδο. Εχω όμως μια αδυναμία, τη χειρότερη και την καλύτερη ταυτόχρονα. Τη σοκολάτα».

Wellness μυστικά. Πώς φροντίζεις την υγεία και ευεξία σου;

«Αρχικά πιστεύω ότι σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχική υγεία ώστε να είσαι και σωματικά υγιής. Οπότε φροντίζω πρώτα αυτό. Η καθημερινή άσκηση, η προσωπική υγιεινή, η φροντίδα του προσώπου ειδικά για εμάς τις γυναίκες είναι το άλφα και το ωμέγα. Η υγεία και η ευεξία χρειάζονται θυσίες, αλλά πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε».

Όταν είσαι πεσμένη ψυχολογικά, τι κάνεις για να ανέβει η διάθεσή σου;

«Ακούω μουσική και τραγουδάω, κάποιες φορές α καπέλα που λένε και οι ειδικοί του αντικειμένου».

Οι γείτονες;

«Μου έχουν πει ότι το έχω, μάλιστα μια φορά έτυχε να τραγουδάω τόσο δυνατά, νομίζοντας ότι λείπουν όλοι από την πολυκατοικία, που όταν έβγαλα την τελευταία νότα ο γείτονας από το κάτω διαμέρισμα με χειροκρότησε και φώναζε “κι άλλο, κι άλλο”. Ε, του έκανα το χατίρι».

Τι είναι αυτό που θέλεις και ονειρεύεσαι για να είσαι καλά και ευτυχισμένη;

«Η ευτυχία είναι απλή. Δεν χρειάζονται πολλά για να την έχεις. Υγεία, αγάπη, γαλήνη και αισιοδοξία. Δεν περιλαμβάνει κανένα αρνητικό συναίσθημα. Αυτά μου είναι αρκετά ώστε να είμαι ευτυχισμένη και εγώ αλλά και οι άνθρωποι που αγαπώ».

Διεκδικείς…

«Τις ευκαιρίες που έρχονται στη ζωή μου. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τις προ(σ)καλώ».

Καθημερινότητα…

«Η καθημερινότητα είναι απαιτητική, δύσκολη αλλά έχει και όμορφες στιγμές. Καμιά φορά γκρινιάζω για αυτήν, αλλά είναι η επιλογή μου και δεν διανοούμαι να μην την έχω. Ενα διαρκές “τραβάτε με κι ας κλαίω” που μου αρέσει πολύ».

Αδρεναλίνη;

«Δημιουργική όταν τη διαχειρίζεσαι. Ο χώρος των media εμπεριέχει αρκετή. Από την άλλη, δεν είμαι τύπος των extreme sports, οπότε μέσω της δουλειάς μου την έχω εξασφαλίσει».

Τύχη: Την προκαλείς;

«Δεν μου αρέσει να προκαλώ την τύχη μου. Την περιμένω πάντα να έρθει μόνη της, απλώς καμιά φορά τη βοηθάω να το κάνει πιο γρήγορα».

Αλλαγές. Τις επιδιώκεις;

«Οι αλλαγές τις περισσότερες φορές έρχονται μόνες τους. Γενικά μου αρέσει η σταθερότητα και αυτήν επιδιώκω. Προσπαθώ όμως κάθε αλλαγή σε οποιονδήποτε τομέα να την κάνω συνήθεια».

Αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός;

«Η Κρήτη και συγκεκριμένα ο Αγιος Νικόλαος. Εκεί περνάω πάντα τις διακοπές μου, όχι μόνο τις καλοκαιρινές. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να ταξιδεύω και το κάνω συχνά, όμως πάντα ο τόπος μου θα είναι ο απόλυτος και ο ιδανικός προορισμός».

Αγαπημένος περίπατος;

«Μου αρέσει πολύ να περπατάω στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικά τον πεζόδρομο του Θησείου τον λατρεύω».

Το μότο σου;

«Εχω δύο και μέχρι στιγμής η ζωή μού έχει αποδείξει ότι ισχύουν. Ποτέ μην λες ποτέ και όταν επιθυμείς κάτι πραγματικά, τότε ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να πραγματοποιηθεί».

Φωτογραφίες: STUDIO VRETTOS

Styling: Ηρώ Τσούτρου

Make up artist: Σοφία Μαυρίδου

Μαλλιά: Ζωή Κουιμιτζή