Η σχέση είναι κατά κάποιον μια «συνθήκη» που έχεις πει εσύ και ο σύντροφός σου, θα είστε μαζί επειδή νιώθετε έλξη και συναισθήματα ο ένας για τον άλλον.

Τι δεν πρέπει να κάνεις ωστόσο;

Μη συγκρίνεις

Είναι απαράδεκτο να συγκρίνεις αυτό που έχεις με τον σύντροφό σου, το οποίο είναι κάτι το μοναδικό, με τη σχέση κάποιου άλλου. Και να χρησιμοποιείς εκείνη τη σχέση, ως βάση πάνω από την οποία θα συμβούν συζητήσεις και τσακωμοί, στη δική σας σχέση.

Το ότι νομίζεις ότι οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι συνέχεια, κάνουν το τέλειο κρεβάτι και τα πάνε άψογα, είναι κάτι τελείως επιφανειακό. Πολύ απλά δεν το ξέρεις αυτό.

Δε γνωρίζεις αν περνάνε καλά, μπορεί έτσι να δείχνουν σε εσάς. Άλλωστε δε νομίζω εκείνοι να θέλουν να είναι παράδειγμα προς σύγκριση.

Κάνε πράξεις

Νιώθεις ότι η σχέση σας περνάει κρίση και έχει ορισμένα ουσιαστικά προβλήματα να λύσει, τότε πολύ απλά κάνε μια συζήτηση πάνω σε αυτό.

Μιλήστε σα ζευγάρι που είστε, για τα θέματα που θεωρεί ο καθένας δυσλειτουργικά και που αν επιλυθούν, αυτή η σχέση θα βελτιωθεί και θα πάει πολύ καλά.

Άσε τα νεύρα

Το να νευριάζεις εσύ ή ό άλλος, ακόμα και οι δύο, είναι μια κατάσταση που μόνο συναισθηματική τοξικότητα θα δημιουργήσει και δεν πρόκειται τίποτα να βελτιωθεί.

Το να νομίζεις δε ότι η σχέση του εκάστοτε, είναι καλύτερη από τη δική σου επειδή δε φαίνεται να έχει εντάσεις, είναι σαν να δείχνει ότι δεν έχεις σχέση για αυτό που νιώθεις για τον σύντροφό σου, αλλά για να δείχνεις ότι δεν είσαι single.

Μπορεί ο θυμός πάνω σε κάθε τι να επιλύθεί απλά με συζήτηση. Αν ένας από τους δύο δεν έχει διάθεση για συζήτηση ή για να βοηθήσει να αποδομηθούν ορισμένα προβλήματα, τότε μάλλον αυτή η σχέση δεν έχει προοπτικές.

Είστε μοναδικοί

Μην κοιτάτε τι κάνουν οι άλλοι, να κοιτάτε τι κάνετε εσείς οι δύο. Υποτίθεται ότι είστε σε σχέση για να περνάτε ωραία.

Αν είναι να τσακώνεστε συχνά, να συγκρίνετε τους εαυτούς σας με άλλους και να έχετε ανάγκη από επιβεβαίωση και ετεροπροσδιορισμό, τότε η σχέση σας καλό θα είναι να μην προχωρήσει περαιτέρω.