Είναι κάπως αυτονόητο το να πούμε ότι σε μια σχέση είναι πλήρως απαραίτητο να υπάρχει ειλικρίνεια, αλλά ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να μην το καταλαβαίνουν. Ειλικρίνεια σημαίνει:

Αλήθεια

Όποια κι αν είναι αυτή. Η αλήθεια είναι πάντα αλήθεια. Δε μπορεί να είναι μερική ή σχεδόν αλήθεια διότι έτσι αλλάζει ουσιαστικά το νόημα της ίδιας της λέξης.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται πάντα, παντού και πάντοτε όπως και να είναι αυτή. Καλή ή κακή. Φυσικά το να λέει κάποιος την αλήθεια δε συνεπάγεται να μιλάει με αγένεια.

Εμπιστοσύνη

Η οποία συνδέεται άρρηκτα με την αλήθεια καθώς μόνον έτσι το άλλο άτομο, εν προκειμένω ο σύντροφός σου, μπορεί να σε εμπιστευτεί και να μπει στη διαδικασία να σου δώσει όση εμπιστοσύνη έχει.

Άμα τη μία φορά του λες άλλα και την άλλη φορά τα αλλάζεις ξεχνώντας τι είχες πει, τότε μην περιμένεις η σχέση σου να μπει στη διαδικασία να σε κατανοήσει περαιτέρω όταν εσύ ως άνθρωπος δεν επιλέγεις την αλήθεια.

Η εμπιστοσύνη δύσκολα χτίζεται και εύκολα γκρεμίζεται. Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό.

Επικοινωνία

Μια σχέση στην οποία δεν υπάρχει καλή επικοινωνία, είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Αυτό οφείλεται στον προφανή λόγο ότι οι σύντροφοι αρχίζουν και απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον.

Όταν η επικοινωνία είναι λίγη και μάλιστα μη ουσιαστική, τότε και οι δύο χάνουν το ενδιαφέρον τους με αποτέλεσμα είτε να μένουν σε μια σχέση χωρίς μέλλον και να πληγώνονται συναισθηματικά όλο και περισσότερο κάθε μέρα.

Είτε, να είναι σε μια διαδικασία στην οποία ο ένας θα «κερατώνει» τον άλλον. Χωρίς φυσικά η πράξη της απιστίας να δικαιολογείται σε κάθε περίπτωση από την έλλειψη επικοινωνίας.

Όποιος απιστεί, έχει άλλωστε πάντοτε την επιλογή να το πει, να είναι ειλικρινής και να σηκωθεί να φύγει από τη σχέση. Η επικοινωνία είναι το μέσο μαζί με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, που οδηγούν τη σχέση στην επιτυχία.