Αφού εμπεδώσαμε πόσο απαραίτητη είναι η αντηλιακή προστασία, η κοσμετολογία χάρη στις ποικίλες εξειδικευμένες συνθέσεις της μας βοηθάει να καλύψουμε κάθε ανάγκη μας.

Για ενυδάτωση

Μετά την εκτεταμένη παραμονή στον ήλιο, η επιδερμίδα συχνά παρουσιάζει απώλεια ελαστικότητας και αφυδάτωση. Για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το φαινόμενο, επιλέγουμε συνθέσεις με φίλτρα υψηλής προστασίας ενάντια στις UVA ακτίνες και UVB ακτίνες. Επιπλέον πρέπει να περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες και έλαια, όπως εκχύλισμα λευκής παιώνιας, που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό, μειώνει τη διαδερμική απώλεια υγρασίας και βελτιώνει τους μηχανισμούς ενυδάτωσης της επιδερμίδας.

Για αντιγήρανση

Για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της είναι απαραίτητη η προστασία ευρέος φάσματος, όχι μόνο απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και κάθε είδους ακτινοβολία, όπως σε εκείνη που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, οθόνες ή ακόμα και οι λαμπτήρες. Επιλέγουμε λοιπόν συνθέσεις με αντηλιακά φίλτρα ενάντια στις UVA/UVB και την υπέρυθρη ακτινοβολία, σε συνδυασμό με αντιγηραντικά συστατικά και εκχυλίσματα κατά της φωτογήρανσης.

Για τη φωτο-ευαίσθητη επιδερμίδα

Βασική προϋπόθεση για ένα αντηλιακό που απευθύνεται σε ευαίσθητο ή ακόμα και σε δυσανεκτικό δέρμα, αποτελεί το να είναι δερματολογικώς ελεγμένο, υποαλλεργικό και χωρίς άρωμα. Επιθυμητά επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η μακρά διάρκεια και αποτελεσματικότητα, να προσφέρει υψηλή ανοχή και ιδανική προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA καθώς και να περιέχει ανακουφιστικά, καταπραϋντικά συστατικά που ενισχύουν τους μηχανισμούς του δέρματος.

Για κάλυψη

Εχουμε πανάδες, σημαδάκια από ακμή ή επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά μακιγιάζ; Τότε συνδυάζουμε την κάλυψη με την υψηλή προστασία χάρη στα ειδικά αντηλιακά compact προϊόντα. Χαρίζουν προστασία ευρέος φάσματος και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, εύκολα, γρήγορα και παντού. H υφή τους απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα, απορροφούν τις γυαλάδες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.

Για τα σπορ

Ασχολείστε με τα σπορ στην παραλία ή απλά δεν επιθυμείτε τη διαδικασία της επάλειψης και ανανέωσης; Tότε θα βρείτε πολύ πρακτικό το αντηλιακό σε μορφή σπρέι που προσφέρει εύκολη και γρήγορη εφαρμογή. Επιλέξτε συνθέσεις για αόρατη δροσερή προστασία, ανθεκτικές στο νερό, και σε συσκευασίες με εξελιγμένες αντλίες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη πίεση και που ψεκάζονται ακόμα και ανάποδα, καλύπτουν ακόμα και τα πιο «δυσπρόσιτα» σημεία όπως η πλάτη.

Για δροσιά και αναζωογόνηση

Αν προτιμάτε την ανάλαφρη αίσθηση και αόρατη προστασία σαν να μη φοράτε καθόλου αντηλιακό, τότε τα διφασικά αντηλιακά νερά είναι για εσάς η ιδανική λύση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακινήσετε το μπουκάλι τους και να εφαρμόσετε τη σύνθεση στην επιδερμίδα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και μετά τη βουτιά χωρίς να σκουπιστείτε. Επιπλέον, τα προηγμένα αντηλιακά νερά περιέχουν και ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και εκχύλισμα ginseng για ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία.