Μετατρέψτε το σπίτι σας σε έναν μίνι χώρο ομορφιάς και ακολουθήστε τα παρακάτω πολύ απλά tips. Σας εγγυόμαστε ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα υστερεί καθόλου σε σχέση με εκείνο της μανικιουρίστας σας.

Χέρια

Η περίοδος της πανδημίας επιτάσσει το συχνό πλύσιμο των χεριών και τη χρήση αντισηπτικού. Η συνήθεια αυτή επιβάλλεται για την υγεία μας, ωστόσο αφυδατώνει την επιδερμίδα και τα νύχια. Ας δούμε λοιπόν πώς θα τα περιποιούμαστε σαν επαγγελματίες προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία και την όμορφη εικόνα τους.

Τι θα χρειαστείτε: Λίμα, ξύλινα στικ ή/και πένσα, ξεβαφτικό, βαμβάκι

Προτού ξεκινήσετε: Αφαιρέστε με ξεβαφτικό το προηγούμενο βερνίκι. Αποφύγετε το ασετόν γιατί ξηραίνει τα νύχια, εκτός και αν έχετε χρησιμοποιήσει ημιμόνιμο βερνίκι.

Η διαδικασία

Μουλιάστε για 10-15 λεπτά τα χέρια σας σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Αν τα νύχια έχουν «κιτρινίλες», βουτήξτε τα σε ένα μπολ με διάλυμα από ζεστό νερό και μαγειρική σόδα, για ένα λεπτό.

Στη συνέχεια, αφού ταμπονάρετε τα χέρια σας με μία πετσέτα, δώστε στα νύχια σας το μέγεθος που θέλετε. Αν έχετε πετσάκια ή παρωνυχίδες, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο στικ για να τα σπρώξετε προς τα μέσα ή κόψτε τα με προσοχή με μία πένσα. Τελειοποιήστε το σχήμα των νυχιών σας με μια χάρτινη λίμα.

Απλώστε στα χέρια σας μία ενυδατική κρέμα και κάντε μασάζ, δίνοντας έμφαση στο πάνω μέρος τους και στα δάχτυλα.

Πέλματα και φτέρνες

Καταπονούνται περισσότερο λόγω του καλοκαιριού γιατί είναι εκτεθειμένα (ξυπόλυτο περπάτημα, σανδάλια, σαγιονάρες). Ετσι το δέρμα αφυδατώνεται πιο εύκολα και αποκτά σκληρύνσεις και σκασίματα, κάτι που φανερώνει έλλειψη ενυδάτωσης και φυσικά δεν είναι όμορφο αισθητικά.

Τι θα χρειαστείτε: Νυχοκόπτη ή ψαλιδάκι, λίμα, ράσπα, πετσέτα και ενυδατική κρέμα

Προτού ξεκινήσετε: Συγκεντρώστε όλα όσα θα χρειαστείτε, για να μην τα ψάχνετε ενώ κάνετε το πεντικιούρ σας.

Η διαδικασία

Βάλτε σε μια λεκάνη χλιαρό προς ζεστό νερό για να μαλακώσουν οι σκληρύνσεις και τα πετσάκια. Ρίξτε λίγες σταγόνες από το αφρόλουτρό σας ή άλατα, και βάλτε τα πόδια σας μέσα. Μετά από 5 λεπτά, βγάλτε το ένα πόδι από τη λεκάνη, σκουπίστε το ελαφρώς και τρίψτε την πατούσα σας με τη ράσπα δίνοντας έμφαση στα τραχιά σημεία. Οταν τελειώσετε βάλτε το μέσα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία στο άλλο πόδι.

Στη συνέχεια σκουπίστε καλά τα πόδια σας και κόψτε ή λιμάρετε τα νύχια σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες, οι οποίες πρέπει να είναι στρογγυλεμένες, ώστε μεγαλώνοντας να μην εισχωρήσουν στο δέρμα.

Τέλος, εφαρμόστε μία ειδική κρέμα ποδιών body butter στα πέλματα και στο πάνω μέρος των ποδιών και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί αρκετή ποσότητα.

Βάψιμο

Η εφαρμογή του βερνικιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν χρειάζεται να βάψετε το αντίθετο χέρι με το οποίο έχετε συνηθίσει να γράφετε. Με λίγη εξάσκηση όμως και μερικά απλά tips θα καταφέρετε να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείτε: Βάση (base coat), βερνίκι φινιρίσματος (top coat), ένα καλής ποιότητας βερνίκι, διορθωτικό στυλό, λαδάκι και σύνθεση για γρήγορο στέγνωμα και ενυδάτωση στα πετσάκια.

Προτού ξεκινήσετε: Αν η επιφάνεια των νυχιών δεν είναι λεία, τρίψτε απαλά την επιφάνεια των νυχιών με μια λίμα λείανσης. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά τη σκόνη ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα το βερνίκι.

Η διαδικασία

Αρχικά, περάστε το base coat, το οποίο θα προετοιμάσει την επιφάνεια και θα προστατεύσει τα νύχια από τυχόν κηλίδες που μπορεί να αφήσει το βερνίκι. Αυτό ισχύει κυρίως για τα σκουρόχρωμα.

Ανακινήστε το μπουκαλάκι και σκουπίστε το πινελάκι στην άκρη του μπουκαλιού για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τοποθετήστε το πινέλο στη βάση του νυχιού και κατευθύνετέ το προς τα κάτω, σε μια μεσαία λωρίδα, μέχρι το μανό να φτάσει στη άκρη του νυχιού. Υστερα απλώστε το σε όλο το νύχι ομοιόμορφα δεξιά και αριστερά, με 3 κινήσεις προσέχοντας να μη βάψετε το δέρμα. Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία σε όλα τα νύχια, περνάτε τη δεύτερη στρώση για να φαίνεται πιο έντονο το χρώμα και για να καλύψετε τυχόν κενά.

«Σβήστε» τα λάθη με ένα διορθωτικό στυλό και στη συνέχεια εφαρμόστε το top coat.

Τέλος, ολοκληρώστε το αποτέλεσμα απλώνοντας μία σύνθεση που θα στεγνώσει το βερνίκι σε ελάχιστα λεπτά.

Οταν τα νύχια ξεφλουδίζουν και σπάνε: Τι φταίει

– Το συχνό πλύσιμο σε συνδυασμό με το αντισηπτικό. Γι’ αυτό μετά από κάθε πλύσιμο χρησιμοποιείτε μια επανορθωτική κρέμα που αποκαθιστά τον υδρολιπιδικό φραγμό.

– Τα δραστικά χημικά, όπως τα απορρυπαντικά ή τα διαλυτικά. Ετσι, όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, φοράτε απαραιτήτως γάντια. Εναλλακτικά πριν ξεκινήσετε απλώνετε κρέμα στα χέρια σας για να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας.

– Κάποιο είδος τραυματισμού στα νύχια που μπορεί να προέλθει ακόμα και από το πληκτρολόγιο ή κάποια χειρωνακτική εργασία.

– Το δάγκωμα των νυχιών ή το μάσημα των παρωνυχίδων μπορεί επίσης να βλάψει τα νύχια.

– Παθήσεις, όπως μυκητιάσεις ή και ψωρίαση.

– Η φτωχή διατροφή, χαμηλή σε πρωτεΐνες, σε ορισμένα μέταλλα ή βιταμίνες.