O «Ιανός», το κέντρο του οποίου νωρίς το πρωί της Παρασκευής στροβιλιζόταν στο Κεντρικό Ιόνιο, αναμένεται αρχικά να κινηθεί προς τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη συνέχεια να στραφεί προς τα νότια, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr. Παραμένει πάντως μια σχετική αβεβαιότητα για την ακριβή πορεία του μεσογειακού κυκλώνα.

Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής μέσα στο διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου κατά το πέρασμα του «Ιανού». Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο, είναι Ιόνιο, Πελοπόννησος, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Νοτιοανατολική Θεσσαλία και ηπιότερα η Αττική. Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στις παραπάνω περιοχές είναι αυξημένος το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με το meteo.

Η προβλεπόμενη τροχιά που θα ακολουθήσει ο ΙΑΝΟΣ και τα συγκεντρωτικά ύψη βροχής άνω των 50 mm παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη του meteo. Η διακεκομμένη γραμμή στην τροχιά του Ιανού μετά το βράδυ του Σαββάτου υποδεικνύει τη σχετική αβεβαιότητα για την ακριβή του πορεία.