Η Αφροδίτη συμβολίζει τον έρωτα, τα συναισθήματα, οποιαδήποτε έλξη νιώθουμε και πώς αυτήν την εκδηλώνουμε απέναντι στον σύντροφό μας, σε κάποιον που θέλουμε να φλερτάρουμε κλπ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Το τρόπαιο της νίκης!

Η Αφροδίτη-κυνηγός, τροπαιούχος και κατακτήτρια. Αγαπά να διεκδικεί, ενώ στο τέλος μετά την απόκτηση του τροπαίου της, βαριέται γρήγορα και αναζητά να μπει σε νέες περιπέτειες.

Στον έρωτα δίνεται, αφήνεται, παθιάζεται, κεραυνοβολείται, ενθουσιάζεται. Η Αφροδίτη στο Κριό, βάζει στόχους, λειτουργεί λες και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα, ανταποκρίνεται σε προκλήσεις άμεσα, για να επιβεβαιώσει τις ικανότητες της. Είναι όμως δίκαιη, πεισματάρα, αλλά και ανταγωνιστική, υπερόπτης και ανυπόμονη.

«Παίρνει φωτιά» με την ιδέα της απόρριψης και της ήττας. Λατρεύει το κόκκινο προκλητικό χρώμα και συχνά έχει κόκκινα μαλλιά. Στη ζωή της αγαπά τη πρωτιά παντού, στο σπίτι, τη δουλειά, τις παρέες, τον έρωτα. Είναι σε μόνιμη ανησυχία, σε ετοιμότητα και επιφυλακή για νέες διεκδικήσεις και νίκες.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Σε κατάσταση νηνεμίας…

Μία πολύ ενδιαφέρουσα Αφροδίτη, νωχελική, απολαυστική, με αγάπη για την οικονομική ασφάλεια. Κρατά το επίπεδο των ερωτικών επιλογών της ψηλά, δεν κάνει σε καμία περίπτωση εκπτώσεις στο γούστο της.

Αρέσκεται στην καλή ζωή, που σημαίνει ακριβά εστιατόρια, ταξίδια, προσεγμένο ντύσιμο, άνετο σπίτι. Ξέρει να εκτιμά τη Τέχνη, τη ποιοτική μουσική, τα ακριβά κοστούμια.

Της αρέσει κάθε τι κλασσικό και με διάρκεια μέσα στο χρόνο. Εμπνέεται από τους γενναιόδωρους ανθρώπους, ενώ της χαλάνε τη διάθεση οι μιζέριες και οι λαϊκισμοί πάσης φύσεως.

Ποντάρει στην ευγένεια και τους καλούς τρόπους που κατέχει και περιμείνει το ίδιο από τους άλλους. Στον έρωτα είναι ιδιαίτερα αισθησιακή, ενώ… κυλιέται μόνο σε ακριβά σατέν σεντόνια.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Πολύχρωμος κόσμος…

Η Αφροδίτη στους Διδύμους λειτουργεί μέσα από την ποικιλία και την αλλαγή. Τα νέα ενδιαφέροντα την προκαλούν, οι φρέσκες γνωριμίες την ξεσηκώνουν να ερευνήσει, να μάθει, να πληροφορηθεί.

Δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη χωρίς έντονη επικοινωνία, επαφές με διάφορους ανθρώπους, χωρίς αλλαγές περιβάλλοντος και μονοτονίας. Ζει για τη στιγμή και τον έρωτα, τον βιώνει εγκεφαλικά, ποτέ βαθιά συναισθηματικά.

Εξαιρετική συνομιλήτρια, κατέχει πολλά, πολυταξιδεμένη, ενημερωμένη, αλλά κάπου ο σύντροφος θα πρέπει να συνηθίσει πως απουσιάζει η βαθιά κατανόηση από μέρους της.

Είναι σαν μια πεταλούδα, που έχει ανάγκη τις εναλλαγές των διαφόρων καρπών και λουλουδιών, ώστε να καρποφορήσει η ίδια και να πετάξει ακόμα ψηλότερα στον ήλιο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ζήτω το συναίσθημα!

Η Αφροδίτη στο Καρκίνο κακώς θεωρείται του σπιτιού! Μπορεί να αγαπά την ιδέα μιας ζεστής οικογένειας, όπου αυτή θα έχει αναλάβει τη φροντίδα της, αλλά την ενδιαφέρει πολύ η έκφραση των συναισθημάτων της και η κατανόηση τους.

Έχει στόχους και φιλοδοξίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν μακριά από το σπίτι, ενώ στο τέλος της ημέρας είναι ευτυχισμένη να ξέρει πως θα επιστρέψει στη θαλπωρή της.

Της αρέσει ωστόσο, η καλή σπιτική ατμόσφαιρα, έχει ταλέντο να περιποιείται αυτούς που αγαπάει, δεν ξεχνά και δεν της αρέσει να ξεχνάνε επετείους, γενέθλια, σημαντικές ημερομηνίες.

Δίνει μεγάλη αξία στις οικογενειακές παραδόσεις, τη συνέχεια των εθίμων, τις μνήμες. Μπορεί να ζει με αναμνήσεις πολλών ετών, ειδικά με αυτές που τη συνδέουν με σημαντικά για τη ζωή της άτομα.

Είναι ευαίσθητη και λειτουργεί ερωτικά, αφού πρώτα καταλάβει πως ο σύντροφος κατανοεί τον συναισθηματικό της κόσμο και την πολυπλοκότητά του.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Εγώ, ο Αυτοκράτωρ!

Η Αφροδίτη στον Λέοντα ζει και υπάρχει μέσα από την προσοχή του άλλου, το θαυμασμό και τη λατρεία στο άτομο της. Από τους εραστές της ή τις ερωμένες, απαιτεί υποταγή στη μοναδική της φύση, αποκλειστικότητα και εμπιστοσύνη.

Όταν νιώθει πως της λείπουν τα στοιχεία αυτά που συνθέτουν την ευτυχία της στον έρωτα, τότε ναι, ξενοκοιτάζει. Φροντίζει να ξεχωρίζει εμφανισιακά, κλέβοντας τις εντυπώσεις, αλλά και με τις επιλογές της, το ακριβό γούστο, το εξτραβαγκάντ, το διαφορετικό από τη μάζα.

Ζει φαντασμαγορικά και δίνει αξία στον περίγυρο, ο οποίος δεν πρέπει να είναι μίζερος και απλοϊκός. Στον έρωτα δεν διανοείται να ζει χωρίς δράμα, σκηνές ζήλειας και αγώνες διεκδίκησης… του άλλου φυσικά προς αυτήν!

Το θεωρεί το αλατοπίπερο στη σχέση της και κάθε μέρα που περνά περιμένει την επιβεβαίωση πως είναι μοναδική στα μάτια του εραστή, σαν δόση ναρκωτικού, σαν σπάνιο μαργαριτάρι από τα βάθη του ωκεανού.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η οργάνωση είναι το όπλο μου

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη Αφροδίτη, αφού η λέξη τάξη και οργάνωση παίζει μέγιστο ρόλο, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Αποκρούεται από τους επιπόλαιους ανθρώπους, αυτούς που δε ξέρουν τι θέλουν, δεν έχουν στόχους και δεν έχουν βάλει τη ζωή τους σε καλούπια.

Επιλέγει απλά πράγματα, από το ντύσιμο ως τη διακόσμηση. Δεν της αρέσει να προκαλεί, ούτε να τραβά τα βλέμματα. Προτιμά την προσεγμένη, αλλά άνετη εμφάνιση.

Στον έρωτα κινείται εκ του ασφαλούς, δεν ρισκάρει, ενώ βάζει πρώτα τη λογική, αφήνοντας λίγο έως ελάχιστο περιθώριο για πάθος.

Επιλέγει συντρόφους με κάποια οικονομική σιγουριά και εξασφάλιση, ενώ δεν μπορεί να μη σκέφτεται υπολογιστικά. Αντιπαθεί οτιδήποτε κραυγαλέο και ακραίο, ενώ απαιτεί από το σύντροφο σύνεση και σταθερότητα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Σχέση, σχέση, σχέση

Λειτουργεί εξαιρετικά μέσα σε σχέσεις, άλλωστε είναι σαν να έχει δημιουργηθεί για αυτό. Κατέχει διπλωματικότητα, ευγένεια και κοινωνικότητα.

Πρωτοστατεί σε δεξιώσεις της καλής κοινωνίας, προσκλήσεις που αξίζουν το κόπο και φροντίζει να συναναστρέφεται άτομα, μέσα από τα οποία μπορεί να αναδειχτεί.

Η εξάρτηση της από τις σχέσεις είναι μεγάλη, ενώ ελπίζει πως κάθε σχέση θα οδηγήσει στον μεγάλο έρωτα και τον απόλυτο ρομαντισμό. Αποφεύγει τις διενέξεις και προσπαθεί να τα λύσει όλα με έξυπνο τρόπο.

Το πρότυπο της είναι τα χολιγουντιανά ζευγάρια, που ζήσαν θυελλώδεις έρωτες σε πανάκριβες σουίτες, που δεν έσβησαν ποτέ.

Εμφανισιακά κινείται σε κλασσικούς δρόμους, καλού γούστου και φινέτσας, ενώ αντιπαθεί τους επιδειξιομανείς και χοντροκομμένους. Φαντασιώνεται την τέλεια σχέση με το τέλειο σπιτικό, κάτι σαν εξώφυλλο σε αμερικανικό περιοδικό της δεκαετίας του 1960.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Τι να την κάνω την αγάπη χωρίς τον πόνο

Δύσκολο το έργο αυτής της Αφροδίτης, αφού νιώθει πως ο ρόλος της είναι ο έρωτας μαζί με το εμμονικό πάθος, την εκδίκηση, τη συναισθηματική πτώση στα βαθιά νερά.

Δε διστάζει να βουτήξει σε απύθμενα βάθη, αλλά θα παρασύρει και τον άλλον μαζί. Της αρέσει να αφήνει ένα μυστήριο στους άλλους, κινείται αινιγματικά, αφήνει υπεκφυγές και ερωτήματα για τις προθέσεις της, ενώ φαντασιώνεται μόνιμα.

Ντύνεται μαύρα και προκλητικά και παρασύρει εύκολα το θύμα της στα… ενδότερα της κρεβατοκάμαρας, για μία εκ βαθέων ερωτική εξομολόγηση, συνοδευόμενη με μαύρη ζαρτιέρα και μπόλικο πάθος.

Για αυτήν υπάρχει μόνο το άσπρο ή μαύρο και όχι άλλες αποχρώσεις. Η διπλωματία άγνωστη λέξη, όπως επίσης και η ελευθερία να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει στη σχέση.

Υπάρχει η κτήση και το πάθος. Από κει και πέρα, όλα τα άλλα είναι για τους μέτριους. Ωστόσο, της αρέσει να απομονώνεται κρυφά και να επανέρχεται.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Ο κόσμος όλος μια σταλιά

Όλος ο κόσμος κρύβει, γι’ αυτή την Αφροδίτη, άπειρες δυνατότητες εξέλιξης, εκπλήξεων, ερώτων, μαθητείας. Για να λειτουργήσει στις σχέσεις της, χρειάζεται την ανάλογη δόση αγάπης και ανεξαρτησίας μαζί.

Εμπιστοσύνης και ελευθερίας. Δεν της αρέσει να ζει δράματα και δύσκολες ψυχολογικά καταστάσεις, ούτε να πιέζεται. Αντίθετα, ζει τον έρωτα σε πλήρη μέθη, περιπέτεια και αισιοδοξία.

Οι δύσκολες καταστάσεις τη μελαγχολούν και αρέσκεται σε άτομα που την κάνουν να γελά, να ταξιδεύει, να μελετά, να μαθαίνει. Το πιο βασικό για αυτή την Αφροδίτη είναι να ονειρεύεται ασταμάτητα, να ενθουσιάζεται και να νιώθει οικεία σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Ο ήρωάς της, πέρα από τον εραστή της ή την ερωμένη, είναι όλες εκείνες οι καλτ φιγούρες, που αγέραστες και αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο, ταξιδεύουν ελεύθερες και χωρίς περιορισμό, σε όλη την οικουμένη και σε κάθε καρδιά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Να θυμηθώ να ξεχωρίσω

Η Αφροδίτη στο ζώδιο αυτό έχει μόνιμα στο μυαλό της την επιτυχία, ακόμα και μέσα από τον έρωτα. Λέγοντας επιτυχία, εννοούμε την κοινωνική καταξίωση, την αποδοχή, την κατάκτηση της κορυφής.

Έστω και μέσα από ένα σύντροφο, ο οποίος να διαθέτει όλες αυτές τις χάρες. Ωστόσο, πασχίζει και μόνη της για άνοδο, επιβολή και πρεστίζ. Δε θα μπορούσε ποτέ να συνυπάρξει με κάποιον που θεωρεί κατώτερο, αμόρφωτο και αντικοινωνικό.

Τα άτομα κύρους είναι αυτονόητο πως αποτελούν τη συντροφιά της, ενώ συνδυάζει τη φινέτσα με μια ελκυστική αυστηρότητα, κάτι που την κάνει ακαταμάχητη.

Δε φοβάται τη δουλειά και τους κόπους για να πετύχει και δεν εκτιμά τα έτοιμα που κάποιοι βρίσκουν. Σκοπός της στη σχέση είναι να θεωρείται από το σύντροφό της ισχυρή και να αποσπά το σεβασμό.

Δεν εκτίθεται σε συναισθηματικά πλήγματα και προστατεύεται με μαεστρία επαγγελματία. Είναι μια Αφροδίτη που δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει αντικείμενο προς χρήση και εκμετάλλευση!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Νομίζω σε συμπαθώ, έρωτά μου

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι λίγο αταίριαστη με τη φύση του ζωδίου. Η έκφραση του έρωτα, του οποίου αποτελεί προσωποποίηση η Αφροδίτη, έρχεται σε αντίφαση με την απροσωπία του Υδροχόου, ο οποίος λατρεύει το μότο: όλοι μαζί, αλλά και στο τέλος μόνος.

Φυσικά, είναι κορυφαία εδώ όσον αφορά στις νέες γνωριμίες, τις κοινωνικές συναναστροφές, την ερωτική προσέγγιση, τα ομαδικά ενδιαφέροντα. Καταρχήν, ηλεκτρίζεται εγκεφαλικά και κατόπιν περνά στο σωματικό κομμάτι.

Στη σχέση, προσφέρει πλουσιοπάροχα τα… εγκεφαλικά της κύτταρα, το συναίσθημα ωστόσο είναι ανύπαρκτο. Δεν εννοούμε πως είναι ψυχρή ή σκληρή, αλλά λειτουργεί περισσότερο με το μυαλό, εκλογικεύοντας τα πάντα. Είναι όμως μία Αφροδίτη φερέγγυα, με κατανόηση και σεβασμό προς τις δίκαιες πράξεις.

Δεν σοκάρεται με τη διαφορετικότητα του άλλου, ούτε την κουλτούρα του, αλλά θα μπορούσε να συνάψει σχέσεις ή φιλίες με οποιονδήποτε της έβγαζε έναν εγκεφαλικό ερωτισμό και θεωρούσε ενδιαφέρον άτομο.

Δε μπορεί τα κλισέ και τα πρέπει. Αναζητά τις εμπειρίες και κυκλοφορεί με ένα αλήτικο, νεανικό λουκ, που παραπέμπει μακριά από σαλόνια και «κυριλέ» δυσκαμψία.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Η γοργόνα και το παλικάρι

Μια Αφροδίτη ευαίσθητη, ονειροπόλα και εύσπλαχνη. Αφοσιώνεται στον έρωτά της και ελκύεται από το ιδεώδες του αγνού συναισθήματος. Παιδί του Ποσειδώνα, δεν διστάζει μπροστά στο ενδεχόμενο της θυσίας και της απόλυτης δοτικότητας, ενώ συντρέχει αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Είναι καλλιεργημένη, προτιμά την ενασχόληση με κάτι ρομαντικό, όπως ζωγραφική και ποίηση, ενώ παθιάζεται με ιστορίες αγάπης των περασμένων αιώνων.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρομαντισμό στη σχέση, ενώ η καθημερινότητα τη τσακίζει. Χρειάζεται προστασία, όσον αφορά στην εικόνα που έχει φτιάξει στο μυαλό της, αλλιώς η εικόνα αυτή του απόλυτου έρωτα θα γίνει χίλια κομμάτια.

Νιώθει συχνά παράταιρη στη σύγχρονη εποχή, ενώ, όσο εύθραυστη και να φαίνεται ή να είναι, έχει γερές αυτοάμυνες. Γλιστράει σα ψάρι στην ανάγκη και έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται, εσωτερικά και εξωτερικά, όπως περιγράφει για όλα το myastro.gr.