Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο έσπασε το ρεκόρ της Τζένιφερ Άνιστον στο Instagram κατακτώντας τους ένα εκατομμύριο followers στο γρηγορότερο χρόνο.

Σε ηλικία 94 ετών, ο λογαριασμός του βετεράνου ραδιοτηλεοπτικού παραγωγού και φυσιολάτρη έφτασε σε επταψήφιο αριθμό σε τέσσερις ώρες και 44 λεπτά την Πέμπτη, σύμφωνα με το Guinness World Records.

Η πρώτη ανάρτηση του 94χρονου ήταν ένα βίντεο με εκείνον να λέει:

««Κάνω αυτήν κίνηση και εξερευνώ αυτόν τον καινούργιο τρόπο επικοινωνίας για μένα επειδή, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο πλανήτης έχει πρόβλημα. Οι ήπειροι φλέγονται. Οι πάγοι λιώνουν. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι πεθαίνουν. Τα ψάρια εξαφανίζονται από τους ωκεανούς μας. Και η λίστα συνεχίζει. Η διάσωση του πλανήτη είναι πλέον επικοινωνιακή πρόκληση».

Τον περασμένο Οκτώβριο,η Τζένιφερ Άνιστον είχε καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ σε πέντε ώρες και 16 λεπτά.

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα δημοσίων προσώπων, τα οποία κάποια στιγμή κατείχαν το ρεκόρ του γρηγορότερου που κατέκτησε ένα εκατομμύριο followers:

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο – 4 ώρες 44 λεπτά (Σεπτέμβριος 2020)

Τζένιφερ Άνιστον – 5 ώρες 16 λεπτά (Οκτώβριος 2019)

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ – 5 ώρες 36 λεπτά (Απρίλιος 2019)

Kang Daniel – 11 ώρες 36 λεπτά (Ιανουάριος 2019)

Πάπας Φραγκίσκος – 12 ώρες (Μάρτιος 2016) Ντέιβιντ Μπέκαμ – 24 ώρες (Μάιος 2015)

Το ντεμπούτο του Ντέιβιντ Ατένμπορο στο Instagram προηγείται της κυκλοφορίας ενός βιβλίου και ενός ντοκιμαντέρ στο Netflix, αμφότερα με τίτλο «A Life On Our Planet».

Όπως είπε, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Instagram για να μοιράζεται βίντεο όπου θα εξηγεί «ποια είναι τα προβλήματα και πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε».    Κλείνοντας το βίντεο, προσκάλεσε τους θεατές «να με ακολουθήσουν – ή όπως συνηθίζαμε να λέμε εκείνες τις πρώτες ημέρες του ραδιοφώνου, μείνετε συντονισμένοι».