Εξοργισμένη  η Κιμ Καρντάσιαν  από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα δραματικά γεγονότα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πήρε δημόσια θέση και με διαδοχικές αναρτήσεις της υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται για «συγκρούσεις», αλλά για απρόκλητη επίθεση κατά των Αρμενίων από το Αζερμπαϊτζάν, με την απροκάλυπτη στήριξη της Τουρκίας σε όπλα και μαχητές.

Στην εποχή μας, μία περσόνα των social media με εκατομμύρια followers, όπως η Κιμ Καρντάσιαν μπορεί να έχει μεγαλύτερο βάρος ακόμα και από την επίσημη εξωτερική πολιτική.

«Η Αρμενία υπήρξε θύμα απρόκλητων επιθέσεων από το Αζερμπαϊτζάν και της προβλέψιμης εκστρατείας παραπληροφόρησης που τις συνοδεύει.

Το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει τα social media εκτός αν πρόκειται για πολεμική προπαγάνδα», έγραψε η αρμενικής καταγωγής Κιμ Καρντάσιαν.

Η Κιμ Καρντάσιαν κάλεσε το Μπακού να σταματήσει τις επιθέσεις και παράλληλα να διακοπεί η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Αζερμπαϊτζάν που τώρα χρησιμοποιείται κατά των Αρμενίων, καθώς επίσης και την Τουρκία να πάψει να στέλνει όπλα και μαχητές στο καθεστώς του αζέρου προέδρου Αλίεφ.

Η Καρντάσιαν έχει λειτουργήσει ξανά στο παρελθόν ως άτυπη εκπρόσωπος των Αρμενίων, όπως πέρυσι όταν χαιρέτισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κογκρέσο.

Με τρία tweets την Κυριακή, η Καρντάσιαν περιέγραψε την κατάσταση και πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στον Καύκασο.

«Παρακαλώ, μοιραστείτε την είδηση ότι οι Αρμένιοι στο Αρτσάκ είναι θύμα επίθεσης. Προσευχόμαστε οι γενναίοι άνδρες και οι γενναίες γυναίκες που ρισκάρουν τη ζωή τους να προστατεύσουν το Αρτσάκ και την Αρμενία. Οι ειδήσεις είναι παραπλανητικές· αυτές δεν είναι “συγκρούσεις”. »Η Αρμενία είναι θύμα απρόκλητων επιθέσεων από το Αζερμπαϊτζάν και της προβλέψιμης εκστρατείας παραπληροφόρησης που τις συνοδεύει.

Το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει τα κοινωνικά δίκτυα, εκτός από τη χρήση για πολεμική προπαγάνδα. »Χρειαζόμαστε διεθνείς παρατηρητές για να ερευνήσουν και να ζητήσουν διεθνή πολιτικά και διπλωματικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αχρείαστη κλιμάκωση και η τραγωδία», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitte η Κιμ Καρντάσιαν και μοιράστηκε τη διεύθυνση μιας διαδικτυακής αίτησης από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή στις ΗΠΑ, η οποία καταδικάζει τις πράξεις του Αζερμπαϊτζάν.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ανάρτησή της, χρησιμοποιεί το αρμενικό όνομα της περιοχής, το Αρτσάκ, αντί για την ονομασία Ναγκόρνο-Καραμπάχ που χρησιμοποιούν οι Αζέροι και διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Oι αναρτήσεις της εξόργισαν ορισμένους Τούρκους που σε αντίποινα κατέστρεψαν συμβολικά ομοιώματα της Καρντάσιαν.

Το 2019 η Κιμ μαζί με την αδερφή της και 3 από τα παιδιά της είχαν βαπτιστεί σε καθεδρικό Ναό της Αρμενίας.

Στην ίδια εκείνη επίσκεψη οι Καρντάσιαν είχαν επισκεφθεί το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.