Ορισμένα ζώδια έχουν την τάση να φοβούνται τις δυσκολίες και να μη θέλουν ίσως και να τις αντιμετωπίσουν άμεσα…Κάποια άλλα βέβαια μπαίνουν στη διαδικασία να καταπολεμήσουν τις άσχημες συνθήκες.

Κριός

Είναι το άτομο που έχει τόσο εγωισμό, ο οποιός θα τον τροφοδοτήσει στο να συνεχίσει να κάνει αυτά που εκείνος γουστάρει. Άμεσα παίρνει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να δώσει τη μάχη για να ξεπεράσει τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο του και να προχωρήσει παρακάτω.

Τότε ίσως να γίνει πιο επιθετικός και να εκφράσει θυμό, οργή και άρνηση για βοήθεια ή στήριξη, κάτι που τον κάνει να χάνει χρόνο στον έλεγχο της κατάστασης, αλλά έτσι λειτουργεί.

Ταύρος

Έχει τρομερό πείσμα και αυτό τον καθιστά ως ένα άτομο που θα αγωνιστεί.

Ταύρος έχει μια δυσκολία να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και ενδέχεται να αποσυντονιστεί όταν βιώνει μία δύσκολη κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει, να σκεφτεί όλες τις παραμέτρους και μετά να πάρει τις αποφάσεις του. Στο μεταξύ θα προστατεύσει όποιον αγαπά και ότι του ανήκει!

Δίδυμος

Σίγουρα θα νευριάσει πολύ και θα έχει άγχος. Παράλληλα σκέφτεται όλες τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν, τις οποίες και συζητά με τους δικούς του. Το θετικό στοιχείο είναι ότι μπορεί εύκολα να εφαρμόσει αποφάσεις στη ζωή του, ενώ προσαρμόζεται πολύ γρήγορα σε νέα δεδομένα.

Καρκίνος

Επειδή είναι πολύ ευαίσθητος έχει συνηθίσει να αντιπαλεύει δυσκολίες. Θα βρει το σθένος να δώσει τον αγώνα του και να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει. Εννοείται πως δεν θα ξεχάσει ποτέ του ότι πέρασε και πως βίωσε την κατάσταση.

Λέων

Ο εγωισμός του θα τον κάνει να μην το βάλει κάτω έτσι απλά και θα αγωνίζεται μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει. Το κακό είναι ότι δύσκολα θα μοιραστεί το πρόβλημά του, καθώς θέλει να στηρίζεται στα πόδια του και ξεπερνά τις δυσκολίες μόνος…

Παρθένος

Θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο και όταν δεν τον έχει αντιδρά με έντονα ξεσπάσματα νεύρων, θυμό και πολλές φοβίες. Θέλει να βρίσκει πάντα τη λύση στο πρόβλημα. Θα κάνει το ίδιο είτε το πρόβλημα αφορά εκείνη είτε κάποιον δικό της…

Ζυγός

Επειδή είναι άνθρωπος της παρέας και κοινωνικός, θα μπει στη διαδικασία να αναζητήσει το πρόβλημα. Αναζητά την γνώμη ανθρώπων που εμπιστεύεται και αμφιταλαντεύεται για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να ξεπεράσει το εμπόδιο.

Ενίοτε αποφεύγει να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο το πρόβλημα έτσι όμως χάνει πολύτιμο χρόνο και η γνώμη των άλλων δεν είναι πάντα και η σωστή…

Σκορπιός

Η ευαισθησία και η μοναχικότητά του τον έχουν προετοιμάσει κατάλληλα από το να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση.

Δεν χάνει το κουράγιο του, μάχεται με όλη την δύναμη της ψυχής του για επιλύσει το πρόβλημα, προβαίνοντας αν χρειαστεί και σε ριζικές αλλαγές στη ζωή του. Την περίοδο εκείνη δεν θα εκμυστηρευτεί εύκολα όσα περνά, μόνο αφού επιλύσει ένα πρόβλημα θα το κουβεντιάσει…

Τοξότης

Βλέπει τη ζωή ως περιπέτεια και αυτό πρακτικά τον κάνει να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με θετική διάθεση.

Ακόμη και αν δεν ελέγξει την βιασύνη του, χάσει την υπομονή του και λειτουργήσει επιπόλαια, δεν μετανιώνει για τα λάθη του. Είναι προσαρμοστικός και ξεπερνά αρκετά εύκολα κάθε κατάσταση.

Αιγόκερως

Η ειλικρίνειά του τον έχει κάνει να αποδέχεται αρκετά συχνά, δύσκολα πράγματα και αυτό τον έχει εξασκήσει στο να μη σοκάρεται εύκολα γενικότερα. Έχει μεγάλη ικανότητα να συνηθίζει τις δυσκολίες. Αφήνει στην άκρη το συναίσθημα και κρίνει τις καταστάσεις με ψυχρή λογική και θέτει συγκεκριμένο πλάνο δράσης.

Υδροχόος

Οι φίλοι του είναι οι καλύτεροι σύμβουλοί του, προκειμένου ο ίδιος να νιώσει καλά με τον εαυτό του. Όταν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό οι αντιδράσεις του γίνονται αρκετά απρόβλεπτες, σπασμωδικές, ίσως και εκκεντρικές. Τότε καλό είναι οι κοντινοί του άνθρωποι να μην του κάνουν υποδείξεις.

Ιχθύς

Κάνει το λάθος και προξενεί μια συνειδητή άρνηση απέναντι στην όλη κατάσταση, για να νιώθει ότι όλα είναι καλά.

Αυτό ισχύει βέβαια μέχρι να ταραχτούν για τα καλά τα λιμνάζοντα ύδατα και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κινηθεί άμεσα για να ξεπεράσει την όποια κατάσταση και ότι πρέπει να οργανωθεί.