Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σμαράγδα Καρύδη στο Down Town και τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα με αφορμή το επερχόμενο, νέο τηλεπαιχνίδι που θα παρουσιάσει σύντομα στο MEGA.

«Δεν είμαι ο Ιησούς Χριστός να κουβαλάω όλες τις αμαρτίες του κόσμου»

«Δεν είμαι ιδιαίτερα ενοχικός άνθρωπος, ίσως γιατί δεν έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου. Ο πολύ ενοχικός άνθρωπος είναι και εγωκεντρικός. Θεωρεί ότι φταίει για τα πάντα, ότι είναι το κέντρο του κόσμου. Εγώ δεν θεωρώ ότι φταίω για όλα. Μπορεί να έχω μετανιώσει για κάποιες επιλογές, για μια κουβέντα παραπάνω που μπορεί να έχω πει, αλλά όλα σε φυσιολογικά πλαίσια. Ενοχική όμως για τα πάντα δεν είμαι. Δεν είμαι ο Ιησούς Χριστός να κουβαλάω όλες τις αμαρτίες του κόσμου» σημείωσε χαρακτηριστικά η Σμαράγδα Καρύδη.

«Τους καλλιτέχνες μάς απασχολεί πολύ περισσότερο ο εαυτός μας»

«Τον εγωκεντρισμό τον συναντάς συχνά σε εμάς (τους καλλιτέχνες), γιατί μας απασχολεί πολύ περισσότερο ο εαυτός μας. Και αυτό γιατί το προϊόν είμαστε εμείς. Αυτό που παράγουμε. Η εικόνα μας βγαίνει μπροστά και εκεί μπερδεύεται λίγο το πράγμα. Ευκολα μπορείς να νιώσεις ότι είσαι το κέντρο του κόσμου. Σαφώς πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση, γιατί πρέπει να παίρνεις αποφάσεις, αλλά μέχρι τον βαθμό που δεν σε τρελαίνει. Να μη θεωρείς τον εαυτό σου αξιοθέατο. Η αυτοπεποίθηση είναι προτέρημα, αλλά εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ελάττωμα. Κάθε προτέρημα μπορεί να γίνει ελάττωμα και ισχύει κι αντίστροφα. Αναλόγως πως το χρησιμοποιείς» πρόσθεσε.

«Αν είχα θυσιάσει έναν έρωτα για μια δουλειά, θα το μετάνιωνα»

«Δεν νιώθω ότι έχω κάνει θυσίες για τη δουλειά. Ίσα ίσα που θα έλεγα ότι έχω τεμπελιάσει και αρκετά σε σχέση με το τι θα μπορούσα να έχω κάνει. Δεν έχω θυσιάσει ούτε την καθημερινότητα μου, ούτε τους φίλους μου, ούτε τις διακοπές μου, ούτε τους έρωτες μου για τη δουλειά μου. Μάλλον το αντίθετο έχω κάνει. Έχει τύχει να αφήσω πράγματα από τα οποία θα μπορούσα να κερδίσω κάτι παραπάνω στη δουλειά και να πω, «άστο, θα πάω διακοπές» ή «θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο με τη σχέση μου». Δεν έχω τη μανία μη χάσω κάτι επαγγελματικά. Δεν νιώσω ότι θα χάσω κάτι αν δεν κάνω μια δουλειά. Αντιθέτως, αν είχα θυσιάσει έναν έρωτα για μια δουλειά, θα το μετάνιωνα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: