Ο ύπνος είναι απαραίτητος όχι μόνο για την ξεκούραση του μυαλού και του σώματός μας, αλλά και για την ομορφιά μας. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει εκείνους τους μαύρους κύκλους που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε φορά που δεν έχετε κοιμηθεί επαρκώς, προδίδοντας την κούρασή σας. Ωστόσο, η έλλειψη ύπνου δεν είναι ο μόνος ένοχος για τους μαύρους κύκλους.

Η κληρονομικότητα, οι ορμόνες, το στρες, οι ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή και η φτωχή διατροφή παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση μαύρων κύκλων. Συνδυαστικά με την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες beauty κινήσεις για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Άλλωστε, η περιοχή των ματιών είναι διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο, αφού το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό, έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και αυξημένη κινητικότητα των μυών. Με λίγα λόγια, αποτελεί μια ευαίσθητη ζώνη με ιδιαίτερες ανάγκες και την τάση να εκδηλώνει πρώτη ρυτίδες, επομένως χρειάζεται και ιδιαίτερη περιποίηση.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε.

*Κρέμα ματιών

Η σωστή κρέμα ματιών μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο και να σβήσει τις πρόωρες ρυτίδες που οφείλονται σε ανεπαρκή ενυδάτωση. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι μια κρέμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ωστόσο η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της κρέμας ματιών. Αν θέλετε να φωτίσετε το βλέμμα σας, να ενυδατώσετε και να συσφίξετε την περιοχή των ματιών, τότε η κρέμα ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.

Τα βήματα εφαρμογής

  1. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολλή ποσότητα, αφού περισσότερο προϊόν δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο αποτέλεσμα. Η ποσότητα ενός μπιζελιού για κάθε μάτι αρκεί.
  2. Εφαρμόστε την κρέμα μόνο με τον παράμεσό σας ή το μικρό δαχτυλάκι, αφού έχουν λιγότερη δύναμη από τα υπόλοιπα δάχτυλα κι έτσι δεν θα ασκήσετε πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
  3. Απλώστε την κρέμα έτσι ώστε να πάει παντού (όχι πολύ κοντά στο μάτι, φυσικά) και μην παραλείψετε την περιοχή κάτω από το φρύδι.
  4. Εφαρμόστε την κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί η περισσότερη ποσότητα από το προϊόν.
  5. Αφήστε την να απορροφηθεί πλήρως, για μισή ώρα ή περισσότερο.

*Μάσκα ματιών

Τα eye patches έχουν γίνει μεγάλη beauty τάση τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Η εφαρμογή συσφιγκτικών και ενυδατικών eye patches 15 λεπτά πριν το μακιγιάζ θα χαρίσει στο βλέμμα σας την πολυπόθητη λάμψη και αναζωογόνηση. Διαφορετικά, μπορείτε να απλώσετε ένα serum ματιών ώστε να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και το πρήξιμο.

*Σωστός καθαρισμός

Ακριβώς επειδή η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη, ταλαιπωρείται εύκολα και είναι επιρρεπής στον σχηματισμό λεπτών γραμμών. Όταν θέλετε να αφαιρέσετε τη μάσκαρα και το μακιγιάζ από τα μάτια σας, φροντίστε να κάνετε απαλές, ήπιες κινήσεις και όχι να τρίβετε με δύναμη.

Τα βήματα καθαρισμού

  1. Βρέξτε  δύο στρογγυλούς δίσκους από βαμβάκι με ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ
  2. Τοποθετήστε τους δίσκους σε κλειστά βλέφαρα πιέζοντας ελαφρά ώστε να βρέξουν ομοιόμορφα την επιδερμίδα και τις βλεφαρίδες και να μαλακώσουν τη μάσκαρα και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ
  3. Αργά και απαλά ταμπονάρετε με το βαμβάκι, κάνοντας καθοδικές και προς τους κροτάφους κινήσεις
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι οι δίσκοι ντεμακιγιάζ να μένουν καθαροί

*Φυσική συνταγή

Eίναι η κλασική συνταγή που έκαναν και οι γιαγιάδες μας για να ξεκουράσουν το βλέμμα τους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά.